2020-04-09 04:52

Radet Arafat a anunțat când va fi gata vaccinul împotriva Coronavirusul

 |  18:09
Radet Arafat a anunțat când va fi gata vaccinul împotriva Coronavirusul

Un vaccin pentru coronavirus ar putea apărea abia anul viitor, a anunțat Raed Arafat. Atunci efectul acestuia va începe să scadă, spune șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Anul viitor probabil că vom avea vaccin pentru virus. Ce face toată lumea acum este să încerce să limiteze cât mai mult (răspândirea virusului, n.r.), iar când apare vaccinul vom începe să limităm prin vaccinare și atunci efectul lui începe să scadă, a declarat Arafat.

El a mai spus că statul dispune de fondurile necesare pentru a achiziționa echipamente de protecție, însă stocurile la nivel mondial sunt foarte reduse. 

Acum avem bani suficienți. Problema este de unde să găsim să achiziționăm și stocurile care în toată lumea sunt destul de minimale... Noi am creat stocuri atunci când a fost Ebola, și acele stocuri le-am folosit. Ați văzut că am avut camerele cu presiune negativă pe care le-am folosit în avioanele cu care i-am adus pe cei din Wuhan și pe cei din Japonia. Dar pentru amploarea pe care e posibil să o atingă virusul în Europa, e posibil să trebuiască să ne pregătim mai bine, a mai precizat șeful DSU.

Guvernul a emis recent o ordonanță privind necesarul de echipamente pentru situații de acest gen: „Unele materiale s-au găsit, altele sunt mai greu de găsit. Vom încerca să găsim furnizori pentru aceste materiale și avem nevoie de cantități mari, conform cerințelor pe care noi le-am pus în OUG”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-25Parerea ta...

VORBE
26 Feb 2020

Un vaccin pentru coronavirus ar putea apărea abia anul viitor, a anunțat Raed Arafat. Atunci efectul acestuia va începe să scadă, spune șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Nu este suficient sa privesc doar in gura lui. Privesc și in alta parte „Evaluarea unanima a echipei este ca ei (chinezii, n.r.) au schimbat cursul acestei epidemii … este frapant”, a subliniat Bruce Aylward, un veteran al luptei împotriva epidemiei Ebola. Unii chiar muncesc cu adevarat și nu-i interesează politica
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine