2020-08-04 23:14

Radu Mazăre, din nou în faţa Instanţei. DNA cere încă 7 ani de închisoare pentru fostul primar al Constanţei

 |  10:00
Radu Mazăre, din nou în faţa Instanţei. DNA cere încă 7 ani de închisoare pentru fostul primar al Constanţei

Radu Mazăre ajunge din nou în Instanţă. Astăzi are loc un nou termen în dosarul în care DNA cere 7 ani de închisoare pentru fostul edil al Constanţei pentru luare de mită şi încă doi pentru fals în declaraţii. În acest proces al locuinţelor sociale, Radu Mazăre a fost achitat în prima instanţă.

Radu Mazăre este acuzat de procurorii anticorupţie că a luat mită 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern - reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinţe sociale "Henri Coandă" - pentru ca să-l ajute pe acesta să câştige licitaţia şi pentru a mări, ulterior, valoarea contractului.

Şi fratele fostului primar al Constanţei, Alexandru Mazăre, este cercetat în acest dosar pentru luare de mită, după ce ar fi primit, şi el, bani în contextul favorizării firmei care a construit campusul de locuinţe sociale "Henri Coandă".

În primă instanţă, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au decis, în iunie 2018, să-l achite pe Radu Mazăre pentru luare de mită şi să-i dea fostului primar de la Constanţa o amendă de 5.000 de lei. Şi fratele acestuia, Alexandru Mazăre, a fost achitat pentru complicitate la luare de mită, şi în cazul acestuia fiind dispusă o amendă penală de 5.000 de lei.

Instanţa supremă a dispus achitarea şi în cazul omului de afaceri Avraham Morgenstern pentru dare de mită. Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu este definitivă.

Radu Mazăre se află în prezent încarcerat la Penitenciarul Rahova pentru că are de ispăşit pe pedeapsă de 9 ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje pe litoral. Duminică i-a expirat perioada de 21 de zile de carantină şi, potrivit procedurii, o comisie de la Penitenciarul Rahova trebuie să decidă luni unde îşi va ispăşi pedeapsa fostul edil al Constanţei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-10Parerea ta...

TRADATORI DE TARA
16 Iun 2019

CURVA DE MATA ERA SUZETA LUI SUZANA GIDEA SI RUDA CU GIDEA DE LA LATRINA 3 . OTREPELE SE ADUNA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz