2020-07-03 23:53

Radu Mazăre rămâne în arest preventiv. ICCJ a admis contestaţia DNA

 |  07:03
Radu Mazăre rămâne în arest preventiv. ICCJ a admis contestaţia DNA

Radu Mazăre va fi cercetat în continuare în arest preventiv, în dosarul în care este acuzat că a luat mită nouă milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit în obţinerea de autorizaţii. ICCJ a admis astfel contestaţia DNA la înlocuirea măsurii cu arestul la domiciliu.

Instanţa supremă a admis, pe 22 mai, cererea lui Radu Mazăre de înlocuire a arestului preventiv cu cel la domiciliu. Decizia a fost contestată de procurorii DNA, iar miercuri, ICCJ a admis contestaţia procurorilor, motiv pentru care Radu Mazăre va rămâne în arest.

Totodată, ICCJ a decis, marţi, să respingă propunerea procurorilor DNA de a prelungi arestarea preventivă în cazul lui Radu Mazăre şi al lui Sorin Strutinsky, dispunând ca fostul primar şi omul de afaceri să fie arestaţi la domiciliu.

Decizia a fost contestată de procurorii DNA, judecătorii urmând să stabilească joi dacă vor prelungi arestul preventiv pentru Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky.

Radu Mazăre a fost arestat în 2 aprilie, în dosarul în care este acuzat că a luat mită nouă milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit în obţinerea de autorizaţii. Tot atunci a fost emis un mandat de arestare şi pentru Strutinsky, însă acesta era deja arestat preventiv într-un alt dosar.

Fostul primar al Constanţei este acuzat că, în perioada 2006 - 2009, beneficiind de ajutorul lui Strutinsky, a solicitat şi primit circa două milioane de euro de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, în scopul facilitării emiterii documentaţiilor de urbanism necesare construirii unor mall-uri în Constanţa.

Radu Mazăre mai este acuzat că, în perioada 2008 - 2014, tot cu ajutorul lui Strutinsky, a primit de la o societate comercială, peste şapte milioane de euro pentru că a asigurat acesteia câştigarea unei licitaţii organizate de Primăria Constanţa pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a oraşului. În acelaşi timp, între firma respectivă şi primărie a fost încheiat un contract având ca obiect delegarea serviciului de salubrizare pentru o perioadă de 25 de ani, cu un cost total estimat de 1.194.056.850 de lei (335 milioane de euro).

Radu Mazăre mai este acuzat că, în perioada noiembrie 2006 - 2013, în calitate de primar al municipiului Constanţa, a participat la încheierea a 12 contracte între primărie şi societatea controlată de el şi Strutinsky, în valoare totală de peste 6 milioane de lei. În perioada noiembrie 2008 - 2012, în aceeaşi calitate, Mazăre a mai semnat 13 contracte, acorduri cadru şi contracte subsecvente încheiate între Primăria Municipiului Constanţa şi o societate comercială la care era asociat Strutinsky, în valoare totală de peste 23 milioane lei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-05-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz