2020-07-03 17:48

Radu MAZĂRE scapă definitiv de arestul preventiv în Dosarul POLARIS

 |  15:11
Radu MAZĂRE scapă definitiv de arestul preventiv în Dosarul POLARIS

Judecătorii de la Instanţa supremă au hotărât marţi revocarea mandatului de arestare preventivă emis pe numele fostului primar al Constanţei, Radu Mazăre, în dosarul Polaris. Decizia este una definitivă.

"Admite contestaţia formulată de inculpatul Mazăre Radu Ştefan împotriva încheierii din 13 septembrie 2019 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia penală, în dosarul nr. 4.453/1/2015. Desfiinţează încheierea contestată şi în rejudecare: în temeiul art. 242 alin. 1 din Codul de procedură penală revocă măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpatul Mazăre Radu Ştefan prin mandatul de arestare preventivă nr.1/10 ianuarie 2018 emis de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia penală în dosarul nr. 4.453/1/2015", se arată în decizia instanţei.

Radu Mazăre rămâne totuşi în spatele gratiilor, el având o condamnare definitivă de 9 ani închisoare primită în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză.

În dosarul Polaris, Radu Mazăre a fost condamnat în luna mai, în primă instanţă, la 9 ani şi 10 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită şi abuz în serviciu. Conform DNA, în perioada 2008 - 2014, Radu Mazăre, cu ajutorul omului de afaceri Sorin Strutinsky, a primit de la firma Polaris M Holding SRL, al cărei asociat şi administrator era fostul deputat Eduard Martin, peste 7 milioane de euro, pentru că a asigurat acestei companii câştigarea unei licitaţii organizate de Primăria Constanţa pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a oraşului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-24

In legatura cu acest articol...

ÎCCJ menține măsura arestării preventive luată împotriva lui Radu MAZĂRE în dosarul „POLARIS”

O nouă condamnare pentru RADU MAZĂRE. A primit 9 ani şi 10 luni de ÎNCHISOARE cu executare în Dosarul Polaris

Vești proaste pentru Radu MAZĂRE! Câți ani de pușcărie cere DNA pentru fostul primar al Constanței, în dosarul „POLARIS”
Parerea ta...

ELIBERAREA PENALILOR.
24 Sep 2019

Cea mai ieftina si proasta Justiție se găsește in Romania .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz