2019-10-19 21:00

Jurnalistul Radu Soviani, AUDIAT în Comisia SRI: Apreciez faptul că a intrat în atenţia comisiei ceea ce am semnalat

 |  15:34
Jurnalistul Radu Soviani, AUDIAT în Comisia SRI: Apreciez faptul că a intrat în atenţia comisiei ceea ce am semnalat

Radu Soviani a declarat miercuri, înainte de audierea sa în comisia de control al SRI, că apreciază faptul că a fost chemat la audieri după ce a semnalat pe blogul său că, iniţial, pe site-ul SRI au fost publicate alte file 17-18 decât cele reale din protocolul SRI-Parchetul general.

„Ca orice cetăţean m-am uitat pe protocoale, m-am uitat cu atenţie pe foarte multe acte oficiale în ultima vreme şi am văzut indicii de fals. Ceea ce am constatat aţi văzut vineri pe blogul meu când am publicat acele elemente. Apreciez faptul că a intrat în atenţia comisiei ceea ce am semnalat, iar pe de altă parte apreciez ceea ce din punctul meu de vedere reprezintă o admitere din partea directorului SRI că iniţial pe site-ul SRI au fost publicate alte file 17-18 ale documentului. Din punctul meu de vedere este evidentă această admitere”, a spus Soviani la intrarea în comisie.

El afirmă că a semnalat şi diferenţele de semnături ale lui Florian Coldea în documentel PICCJ şi documentul SRI. Soviani a susţinut că va răspunde tuturor întrebărilor din comisie şi va aduce elemente care arată urgenţa desecretizării protocolului dintre SRI şi ICCJ.

„Am semnalat semnăturile, cea a domnului Coldea care în exemplarul PICCJ pare diferită faţă de cea din exemplarul SRI. Voi răspunde la toate întrebările comisiei. Am studiat documente publice. Cred că voi aduce şi nişte elemente legate de cât de urgent ar trebui desecretizat protocolul SRI cu ICCJ, pentru că în ceea ce îmi propun să spun Comisiei, nu ştiu dacă voi fi întrebat şi se vor cere detalii suplimentare despre originea protocului SRI-ICCJ, adică de unde vine acest protocol, când a fost creat el iniţial, cum a fost reînnoit. Sunt elemente pe care le voi detalia cu altă ocazie. Un protocol între SRI şi ICCJ care nu a fost făcut public, dar a fost amintit public, din punctul meu de vedere amintirea de astăzi a acestui protocol trebuie să fie urmată de urgenţă de publicarea numărului şi datei protocolului până în momentul în care se va desecretiza”, a continuat acesta.

Săptămâna trecută, Radu Soviani a scris pe blogul său că protocolul publicat de SRI avea, iniţial, alte pagini 17-18.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray