2020-02-28 13:47

Radu Berceanu îl schimbă pe şeful CFR trimis în judecată de DNA cu un alt director cercetat şi el într-un dosar al lui Mihai Necolaiciuc

 |  19:43
Radu Berceanu îl schimbă pe şeful CFR trimis în judecată de DNA cu un alt director cercetat şi el într-un dosar al lui Mihai Necolaiciuc

În plin proces derestructurare a CFR, ministrul transporturilor şi infrastructurii, RaduBerceanu, îl înlocuieşte pe directorul general al CFR SA, Emil Sabo,trimis în judecată de DNA, cu Viorel Scurtu, un alt director al companiei,cercetat de procurori, într-un dosar de pe vremea celebrului urmărit generalMihai Necolaiciuc. Contactat de ziarul “Puterea”, Theodor Postelnicu,consilierul de imagine al ministrului transporturilor, Radu Berceanu, habar nuare de existenţa unui dosar de cercetare în care să fieimplicat proaspătul director al CFR SA, Viorel Scurtu.

Deşi vrea să deaafară încă 8.000 de ceferişti, Radu Berceanu numeşte la conducerea CFR SAoameni al căror dosar nu este cunoscut şi verificat pentru integritate. Dupăscandalul de săptămâna trecută, în care directorul general al CFR SA, Emil Sabo,a fost trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie, un nou anchetatde procurori este numit în fruntea companiei care gestionează infrastructuraferoviară. Astfel, în locul lui Emil Sabo a fost numit director generalinterimar al CFR SA Viorel Scurtu, care a ocupat funcţia de director generaladjunct.

Deşi CFR SA este lacoada atragerii de fonduri europene, Radu Berceanu nu se sinchiseşte să aducăla conducerea CFR SA, oameni care să deblocheze licitaţiile pentrureconstrucţia coridorului IV paneuropean. Această nouă numire a unui directorgeneral la CFR SA, al cărui nume este implicat într-un dosar privind uneleachiziţii din perioada fostului director general Mihai Necolaiciuc, ne face săne întrebăm în ce măsură ministrul Berceanu îşi doreşte modernizarea sistemuluiferoviar, pentru că asupra acestui director, deşi probabil nevinovat, ar planaîntoteauna suspiciunile de coruptibilitate. Ne putem aştepta ca licitaţiileorganizate de CFR să fie în permanenţă contestate de diverşi participanţi, ceeace va întări şi mai mult degringolada din sistemul feroviar. “Căpuşarea” CFR decătre ministrul Radu Berceanu va fi astfel completă prin sifonarea banilor dinsistemul feroviar către alte proiecte inutile.

Despre toate acesteprobleme am discutat cu Theodor Postelnicu, consilierul de imagine aministrului Radu Berceanu, care ne-a mărturisit că nu cunoaşte existenţa acestuidosar la DNA deşi a făcut obiectul unor campanii de presă. “Aveţidumneavoastră date că există aşa ceva?... E şi dânsul urmărit sau cum, că nu ştiu? (…). Păi, chiar nu ştiamde povestea asta... de unde să ştiu???”, ne-a explicat consilierul personal al ministrului Berceanu. Maimult, acesta ne-a precizat că va reveni cu o explicaţie. Până la închidereaediţiei, consilierul ministrului Berceanu, Theodor Postelnicu, nu a maicontactat redacţia „Puterea“. Mai mult, nici noul director general al CFR SA,Viorel Scurtu, nu a putut fi contactat.

Mihai Necolaiciuc – „creierul” tunurilor dela CFR

În 2007, pe numele fostului director general al CFR SA MihaiNecolaiciuc au fost deschise mai multe dosare de cercetare penală. Pe lângănumele acestuia, sunt învinuiţi mai mulţi foşti directori din CFR, printre careşi Viorel Scurtu - fost director al Direcţiei Linii din cadrul CFR SA.

Anul trecut, în lunaiunie, fostul director al CFR SA, Mihai Necolaiciuc,căutat internaţional pentru delapidarea companiei, a fost reperat în Florida(SUA). După mai bine de un an de la arestarea fostului director al CFR SA,Mihai Necolaiciuc, autorităţile americane nu au demarat procedurile deexpulzare a acestuia în România.

(A.H.)


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-12-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine