2020-07-14 06:39

Raed Arafat anunță PLANUL de relaxare de după 15 mai. Care sunt principalele măsuri

 |  23:26
Raed Arafat anunță PLANUL de relaxare de după 15 mai. Care sunt principalele măsuri

După ce președintele Iohannis a anunțat primele măsuri de relaxare a restricțiilor luate în contextul pandemiei de coronavirus, care vor intra în vigoare după data de 15 mai, Raed Arafat vine cu precizări suplimentare pentru români.

„Relaxarea după 15 mai nu înseamnă că a trecut riscul sau pericolul. Dacă nu respectăm măsurile de igienă vor exploda cazurile. Când încep măsurile de relaxare, respectarea unor noi reguli trebuie să fie și mai strictă de către populație”, a declarat Raed Arafat în cadrul emisiunii „Marius Tucă Show”.

„Faptul că încep măsurile de relaxare nu înseamnă că nu trebuie să fim precauți. Se relaxează unele lucruri, dar cetățenii trebuie să fie mult mai responsabili”, a mai completat Arafat, care a dat de înțeles că vor fi relaxate anumite activități care permit o oarecare revenire la normal (plimbările în parc, tenisul), în timp ce alte reguli vor fi menținute, spre binele populației.

Raed Arafat a mai declarat, la Europa FM, că redeschiderea școlilor și reluarea cursurilor nu se va face după data de 15 mai, această măsură nefiind inclusă în prima tranșă a relaxării restricțiilor.

„După 15 mai poate să fie la 15 zile după 15 mai, la 30 de zile după 15 mai, la 90 de zile după 15 mai… Deci, după 15 mai, cu certitudine nu cred că se vor deschide școlile, astea nu cred că vor fi primele măsuri de relaxare graduală. Dar asta încă se discută. Lucrează Ministerul Educației pe un plan și bineînțeles, în consultare cu colegii de la Sănătate Publică”, a declarat acesta.

Cu câteva zile în urmă, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne a făcut referire și la tradiționalele ieșiri de 1 Mai, rugând cetățenii să rămână în case anul acesta, România aflându-se încă în stare de urgență.

„Rugămintea către populație de 1 mai este să evite să-și planifice ieșiri și să respecte regulile care au fost și pe durata Paștelui, chiar mai bine decât le-au respectat pe durata Paștelui”, a punctat Raed Arafat.

Acesta mai este de părere că nu putem rămâne izolați pe viață și, dacă vom continua să respectăm regulile impuse de autorități, ne vom obișnui cu acest stil de viață, până la apariția unui vaccin și la eradicarea virusului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-25Parerea ta...

UN CETATEAN
25 Apr 2020

De fapt nu a anuntat nimic. Vorbe in vant. Apoi cel care trebuie sa anunte este ministrul sanatatii, nu R.A. Acesta sa rezolve la cutremure, inundatii, alunecari de teren, incendii, nu la pandemie. S-a bagat in fata, cu armata in frunte, ca sa ii fie trecute cu vederea toate greselile din trecut.
CONSTANTIN
25 Apr 2020

Sunt greseli care nu se pot uita dar nici ierta.Arafat ,isi face simtita prezenta oriunde miroase a bani!!!A fost sustinut de un partid dusman al oamenilor care isi spune social democrat.A sustinut la randul sau numai psd isti ,cu mana lunga,pungasi si profitori!!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz