2020-03-29 04:05

Raed Arafat: lumea trebuie să se pregătească psihologic

 |  08:27
Raed Arafat: lumea trebuie să se pregătească psihologic

Șeful DSU, Raed Arafat, a vorbit despre coronavirus și transmiterea comunitară din țara noastră. Cu privire la afirmațiile că ar fi mai multe cazuri în România, șeful DSU explică: "N-ai cum să ascunzi situația când ai medici care lucrează și care imediat vor spune acest lucru. Poate să existe o transmitere, dar n-am atins un nivel atât de grav."

"Poate la un moment dat vom învăța - și poate șochez- să trăim cu acest virus", a spus Raed Arafat, la o emisiune TV.  Fermierii pot să își continue activitatea, însă trebuie să fie responsabili și să se protejeze atât pe ei cât și pe cei din jurul lor de infectarea cu noul coronavirus.

”Nu am afectat anumite activități pentru a nu afecta foarte grav economia. Te duci la câmp, nu te oprește nimeni. Te duci la muncă, nu te oprește nimeni. Problema e ca persoane vulnerabile să nu intre în mijloace de transport în comun aglomerate. Dacă închizi transporul în comun, ai zis la oameni stop. Mulți nu mai pot să ajungă nici la muncă. (…) La acest moment toți trebuie să stea să se gândească. Vom trece prin perioade grele, România nu este o țară care stă într-o bulă separată. Să nu creadă lumea că numărul cazurilor confirmate înseamnă că atâtea sunt”, a declarat Raed Arafat.

"Avem un pic de timp să acționăm corect", a completat Raed Arafat, care a subliniat că această întârziere a cazurilor multe și grave ar permite sistemului să facă față, decât în cazul în care am avea o curbă bruscă de persoane infectate. 

Întrebat cât va mai dura pandemia de COVID-19, acesta a replicat: "Săptămâni sigur va mai dura, poate două luni, poate o lună jumate, poate mai mult, poate mai puțin. Nimeni nu știe, lumea trebuie să se pregătească psihologic." 

"Este o situație pe care nu putem s-o controlăm 100%", a mai spus șeful DSU. 

Ministrul afacerilor interne, Marcel Vela, a emis sâmbătă seară o ordonanță militară 2prin este interzisă circulația pe domeniul public a grupurilor mai mari de 3 persoane. Totodată, sunt introduse recomandări de circulație pe timpul zilei și mai ales pe timpul nopții. Șeful DSU Raed Arafat a făcut un apel la responsabilitate și a transmis că, deși în ordonanță sunt făcute recomandări, acestea ar trebui considerate ca și când ar fi obligatorii.

"Chiar dacă prin ordonanța militară recomandăm unele măsuri în timpul zilei, considerați-le ca și când ar fi obligatorii.

Comportați-vă responsabil și aplicați regulile de igienă personală, evitați plecările și ieșirile din casă dacă nu sunt necesare", a transmis Raed Arafat după ce au fost prezentate măsurile incluse în ordonanța militară.

El a explicat și de ce a fost emis mesajul RO-Alert din această după-amiază: pentru a le reaminti oamenilor situația în care suntem.

"Chiar dacă nu e una critică, prevenirea e cea mai importantă", a conchis Raed Arafat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-23Parerea ta...

LINGAU
23 Mar 2020

Dute la Latrina 3 bai Comunistule vopsit . Omul lui Oprea si servicii internationale
UN CETATEAN
23 Mar 2020

Daca nu ne am pregatit cand trebuie si cum trebuie acum avem nevoie de consiliere psihologica, ca si asa nu mai putem face mare branza! Din decembrie trebuiau inchise frontierele, cu spitale de carantina si teste, iar de atunci si pana acum au venit circa 1,5 mil. de romani inapoi din UE. Asa ca la Arafat mereu altii sunt de vina.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine