2020-08-05 02:41

Raed Arafat vorbește despre întoarcerea la starea de URGENȚĂ: ”E greu de spus”

 |  16:18
Raed Arafat vorbește despre întoarcerea la starea de URGENȚĂ: ”E greu de spus”

Șeful DSU, Raed Arafat consideră că e greu de precizat câte cazuri de infectări cu coronavirus sunt necesare pentru întoarcerea la starea de urgență în țara noastră. Decizia stă în mâinile grupului tehnico-științific care analizează situația zilnică.

"E greu de spus la câte cazuri se pune problema întoarcerii la starea de urgență. Trebuie înțeles, nu recomandă Arafat, ci un grup tehnico-științific, în care sunt mai mulți colegi. Urmărim mai multe aspecte, nu doar numărul", a declarat Arafat la Digi24.

Oficialul a vorbit și despre cazurile mediatizate de pe litoral, unde au avut loc petreceri cu încălcarea regulilor.

"Pe plajă, dacă nu porți mască și stai la distanță suficientă poate fi compensare, dar am văzut în ultima perioadă, fără să generalizăm, că unii sunt dispuși să facă absolut orice ca să nu respecte regulile, să meargă la dans, la festivități, la orice.

În acest moment nu e recomandat pentru că e risc de răspândire mai mare în astfel de anturaje, și totuși vedem că unii nu respectă, în pofida faptului că s-au făcut controale serioase.

Înțelegem că turismul e important, fiecare vrea în concediu, dar aici sunt foarte necesare cooperarea și înțelegerea situației și aplicarea regulilor compensatorii. Turismul s-a deschis, dar cu restricții", a adăugat Arafat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-07-08



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE


Autocar



Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz