2020-07-09 05:07

Raluca Prună: Am adus DIICOT la nivelul DNA

 |  20:29
Raluca Prună: Am adus DIICOT la nivelul DNA

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat că Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență pentru eficientizarea activității DIICOT și aducerea acestei instituții ''în oglindă'' la nivelul DNA, printrre schimbării fiind eliminarea evaziunii fiscale din aria de competență.

''Astăzi am adoptat o OUG care optimizează managementul, structura și organizarea DIICOT. Prevederile, care aduc un plus de valoare activității DIICOT, se referă cu specificitate la întărirea și eficientizarea funcției de conducere a Direcției, la îmbunătățirea organizării interne, și aceasta într-un cadrul mai amplu, a unei discuții pe agenda europeană care, din păcate, cuprinde din ce în ce mai mult chestiuni legate de combaterea fenomenului terorist, a criminalității organizate care de cele mai multe ori finanțează acest fenomen'', a anunțat ministrul la sfârșitul ședinței de Guvern.

Ea a precizat că s-a urmărit de asemenea o ''creștere a eficacității urmăririi penale prin consolidarea unei capacități de efectuare a investigațiilor financiare'' și prin completarea personalului Direcției cu lucrători de poliție judiciară.

''Temeiul prin care un număr limitat - și anume 40 de lucrători de poliție judiciară - pot fi transferați la DIICOT vine din ordonanța adoptată ca urmare a deciziei Curții Constituționale 51 din 2016. Lucrătorii de poliție judiciară detașați în mod efectiv, din păcate, și spun bine din păcate, se vor putea ocupa numai de punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică. În mod ideal și DIICOT și alte structuri de Parchet cred că ar trebui să se bucure, din acest punct de vedere, de toate garanțiile pe care, de exemplu, DNA le are prin existența unui corp de poliție judiciară care să facă parte din instituție. Aceasta este o discuție veche în România, eu știu de ea de cel puțin 16 ani, și sper ca într-un viitor mai degrabă apropiat decât îndepărtat această chestiune să fie tranșată pentru a face posibilă o situație de egalitate între structurile de Parchet'', a detaliat Raluca Prună.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-11-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz