2019-12-09 21:15

Raluca Prună, primele măsuri după revolta din 10 penitenciare din țară

 |  17:21
Raluca Prună, primele măsuri după revolta din 10 penitenciare din țară

Ca reacție a protestelor deținuților din zece penitenciare din țară, Ministrul Justiției, Raluca Prună a transmis, miercuri, că știe foarte bine situația de după gratii dar că nu va adopta nicio măsură sub presiune.

”Situația din sistem este una sistemică și una gravă, nu de ieri, de mai bine de 20 de ani. Eu știam acest lucru din vizitele pe care le-am făcut, am intrat în penitenciarele românești, nu am găsit o situație îmbunătățită, am stat de vorbă cu deținuții, știu din contact direct cu ei care sunt problemele lor.

Este o prioritate a mandatului meu să fac din remedierea situației din penitenciare o prioritate.” și-a început ministrul Justiției declarația de presă.

Ministrul a transmis și un mesaj celor care protestează în penitenciarele din țară: ”Doresc să mă adresez celor din detenție: nu-mi sunt străine problemele lor, sunt necesare măsuri imediate care să rezolve supraaglomerarea, hrana, accesul la muncă, asistența la muncă, reeducarea lor.

Am suplimentar numărul de posturi din sistemul de probațiune, am mărit salariile, am asumat un plan de măsuri concrete cu cei de la ANP. Vom lansa și o dezbatere privind condițiile din penitenciare, pentru a găsi soluții.

Nu servește nimănui continuarea acestor nemulțumiri. Înțeleg nerăbdarea, îi asigur că lucrăm la asta. Escaladarea tensiunilor nu va duce la nicio măsură. Nu voi adopta nicio măsură sub presiune, avem nevoie de măsuri bune. Cum au așteptat 20 de ani, mai pot aștepta 2 luni. ”


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-07-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray