2020-08-04 23:53

Rămăşiţele pământeşti ale reginei Elena vor fi aduse în Noua Catedrală Arhiepiscopală de la Curtea de Argeș

 |  11:18
Rămăşiţele pământeşti ale reginei Elena vor fi aduse în Noua Catedrală Arhiepiscopală de la Curtea de Argeș

Rămăşiţele pământeşti ale reginei Elena vor fi aduse la Curtea de Argeş, în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală, a decis Custodele Coroanei Române, Margareta, potrivit unei informaţii publicate pe site-ul www.romaniaregala.ro.

"La 71 de ani de la plecarea în exil şi la 37 de ani de la trecerea reginei Elena la cele veşnice, Majestatea Sa Margareta a decis aducerea rămăşiţelor pământeşti ale bunicii sale la Curtea de Argeş, în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală", potrivit anunţului.

La 3 mai 1896, a venit pe lume, la Palatul Tatoi, lângă Atena, regina-mamă Elena a României, mama regelui Mihai I. Alteţa Sa Regală Principesa Elena a Greciei şi a Danemarcei a fost fiica regelui Constantin I al elenilor şi a reginei Sofia (născută Principesă Imperială a Prusiei). A fost sora regilor George al II-lea, Alexandru şi Pavlos ai Greciei. S-a căsătorit la Atena, la 10 martie 1921, cu Principele Moştenitor Carol, de care a divorţat la 21 iunie 1928. În 1940 a devenit regina-mamă a României. A murit în ziua de 28 noiembrie 1982, la Lausanne. Spre deosebire de regele Mihai I, regina Elena nu a şi-a mai revăzut niciodată ţara.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz