2020-04-08 09:55

Raport ÎNGRIJORĂTOR: 24 de accidente rutiere, 5 morți și 22 răniți grav în fiecare ZI

 |  16:34
Raport ÎNGRIJORĂTOR: 24 de accidente rutiere, 5 morți și 22 răniți grav în fiecare ZI

În cursul anului trecut, în fiecare zi s-au produs, în medie 24 de accidente rutiere grave care s-au soldat cu 5 morți, 22 de răniți grav și 9 răniți ușor, arată un raport al Poliției Române. Cauzele accidentelor au fost viteza neadaptată, traversarea neregulamentară și neacordare de prioritate.

Specialiștii Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității și ai Direcției Rutiere din cadrul Poliției Române au întocmit „Buletinul siguranței rutiere. Raport anual 2018” care cuprinde examinarea contextelor intern şi internaţional și o analiză a accidentelor rutiere grave produse în cursul anului trecut.

În medie, în anul 2018, în fiecare zi s-au produs 24 de accidente rutiere grave, care s-au soldat cu 5 morţi, 22 răniţi grav şi 9 răniţi uşor, arată Buletinul.

„Anul trecut, principalele cauze de producere a accidentelor rutiere grave au fost viteza neadaptată la condițiile de drum, traversarea neregulamentară a pietonilor și neacordarea de prioritate pietonilor. Față de anul anterior, numărul accidentelor rutiere grave a scăzut cu 1%, iar cel al persoanelor decedate cu 4,3%”, informează IGPR în comunicatul de presă citat de Mediafax.

Cele mai multe accidente rutiere grave s-au produs pe raza localităţilor urbane, 39%. Pe drumurile din afara localităţilor, evenimentele rutiere grave, deşi cel mai puţin numeroase, au cel mai ridicat indice de mortalitate, de 34.4.

„În anul 2018, cele mai multe accidente rutiere grave s-au produs pe stradă și pe drumurile naţionale, împreună reprezentând peste două treimi din totalul evenimentelor rutiere. Pe drumurile naţionale şi-au pierdut viaţa jumătate dintre persoanele decedate în accidentele rutiere în anul 2018, de peste 2,3 ori mai multe decât în evenimentele rutiere care s-au produs pe stradă”, mai transmite sursa citată.

Intersecţiile şi curbele reprezintă elemente cu potenţial ridicat de risc, dovadă numărul ridicat de accidente înregistrate. La un număr aproximativ egal de accidente, în curbe și-au pierdut viaţa de peste două ori mai multe persoane față de intersecții.

Faţă de anul 2017, valorile indicatorilor care descriu accidentele rutiere grave produse prin nerespectarea regulilor de trecere la calea ferată sunt aproape de două ori mai mari. Mortalitatea este foarte ridicată (95%): în 21 de evenimente și-au pierdut viața 20 de persoane.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine