2020-08-14 18:11

RAPORTUL MCV stârnește mânia MAGISTRAȚILOR. Vezi ce reproșează AMR birocraților de la Bruxelles

 |  00:01
RAPORTUL MCV stârnește mânia MAGISTRAȚILOR. Vezi ce reproșează AMR birocraților de la Bruxelles

Asociația Magistraților din România (AMR) a precizat, vineri, că Raportul MCV din acest an, când se referă la progresele în combaterea corupției la toate nivelurile, are în vedere doar DNA și ÎCCJ, lăsând la o parte, 'fără justificare', instanțele de judecată, se arată într-un comunicat al asociației.

Asociația constată că, deși se referă la "progrese importante și un caracter ireversibil tot mai pronunțat al reformelor", Raportul MCV le privește, în mod majoritar, prin prisma luptei împotriva corupției și a acțiunilor preventive în materie de corupție, lăsând impresia greșită că acestor obiective - cărora nu li se poate nega importanța pentru societate - li s-ar subsuma întreaga sau cea mai mare parte a activității sistemului judiciar.

 "În același sens, atunci când se referă la progresele în combaterea corupției la nivel înalt, Raportul are în vedere doar DNA și I.C.C.J. (în această ordine!), cu accent pe 'independența sau eficacitatea DNA', amintind într-un loc de Curțile de apel, iar când vorbește despre combaterea corupției la toate nivelurile, Raportul se referă la Ministerul Justiției și la Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, lăsând la o parte, fără justificare, instanțele de judecată", se arată în comunicat.

„O prezentare HIPERBOLIZATĂ!”

 

Asociația este de părere că "absolutizarea" realizărilor justiției numai cu segmentul luptei anticorupție reprezintă o prezentare "hiperbolizată".

"În mod regretabil, abordarea nu este una nouă, de vreme ce a fost criticată de AMR și în comunicatul de presă dat cu privire la Raportul MCV 2016, Asociația arătând, pe de o parte, că, dincolo de realitatea progreselor înregistrate în lupta împotriva corupției, indiferent de nivelul până la care a operat acest flagel social distructiv, identificarea, absolutizarea realizărilor justiției numai cu acest segment reprezintă o prezentare hiperbolizată", mai precizează AMR.

De asemenea, AMR arată că a subliniat și subliniază că excluderea referirilor la activitatea majorității instanțelor, esențiale în înfăptuirea progreselor din ultimii ani, dovedește o înțelegere deformată a fenomenului judiciar românesc.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz