2020-08-09 13:01

Războiul din administraţia judeţului Constanţa continuă

 |  20:20
Războiul din administraţia judeţului Constanţa continuă

Prefectulde Constanţa, Claudiu Palaz, a formulat, ieri, o nouă plângere penală la DNAîmpotriva preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu,pentru abuz în serviciu şi şantaj, în legătură cu o decizie a acestuia privindeliberarea autorizaţiilor de construcţie de către CJ.

Prefectulde Constanţa a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că este vorba despreo adresă transmisă de către Nicuşor Constantinescu către primarii din judeţ, încare li se transmite că autorizaţiile de construcţie trebuie eliberate de cătreConsiliul Judeţean (CJ), şi nu de autorităţile locale, iar cei care nu respectăaceastă decizie nu vor mai primi fonduri de la CJ. "Toţii primarii auprimit adresa respectivă din partea CJ, în care li se spune că acesteautorizaţii trebuie eliberate de către Consiliul Judeţean, iar la final este ofrază care nu are nici o legătură cu aceste autorizaţii şi anume: «În situaţianerespectării legislaţiei mai sus menţionate se suspendă alocarea de fonduriconform prevederilor legale de la Consiliul Judeţean către unitateaadministrativă în cauză». Nu mi se pare firesc, nu are legătură eliberareaautorizaţiilor de construire cu alocarea de fonduri pe localitate. Din punctulmeu de vedere, acesta este şantaj, drept pentru care am formulat plângere şi oînaintez către DNA Bucureşti. Practic, primarii erau condiţionaţi să nu-şi facăserviciul de urbanism şi aceste autorizaţii să fie eliberate de către CJ, iarîn cazul în care nu sunt eliberate nu mai primesc fonduri”, a afirmat prefectulClaudiu Palaz.

Purtătorulde cuvânt al Consiliului Judeţean Constanţa, Cristian Moldovanu, a declarat căaceeaşi prevedere pe care prefectul o consideră şantaj sau abuz în serviciu seaflă şi în OUG 63. "Aceeaşi prevedere care este în această adresă,respectiv «în situaţia nerespectării legislaţiei mai sus menţionate se suspendăalocarea de fonduri conform prevederillor legale de la Consiliul Judeţean cătreunitatea administrativă în cauză», o regăsim şi în OUG 63. Guvernul a spusacelaşi lucru: «Nu respecţi OUG 63, nu-ţi reduci schema de personal, nu maivezi bani, nu mai vezi alocările de la bugetul de stat, coteledefalcate»", a afirmat Cristian Moldovanu.

Prefectulde Constanţa, Claudiu Palaz, a formulat săptămâna trecută alte două plângeripenale la DNA împotriva preşedintelui CJ, Nicuşor Constantinescu, una pentru căar fi modificat o hotărâre votată de CJ, iar cealaltă pentru că nu ar firespectat legea în cazul numirilor şefilor secţiilor Spitalului Clinic Judeţeande Urgenţă Constanţa.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-07-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz