2019-10-23 14:00

RAZIE printre TAXIMETRIȘTII din București. Poliția Rutieră a dat AMENZI de 39.000 de lei în weekend

 |  10:31
RAZIE printre TAXIMETRIȘTII din București. Poliția Rutieră a dat AMENZI de 39.000 de lei în weekend

Brigada Rutieră a Capitalei a verificat, de vineri până duminică, activitatea de taximetrie, fiind controlate peste 170 de autoturisme. S-au aplicat aproape o sută de sancţiuni, în valoare de peste 39.000 de lei, şi s-au întocmit două dosare penale. De asemenea, au fost găsiţi 17 şoferi nu deţineau autorizaţie taxi valabilă, informează News.ro.

Poliţiştii Brigăzii Rutiere au organizat o acţiune pentru verificarea legalităţii efectuării transportului public de persoane în regim taxi.

„Astfel, s-a urmărit eliminarea activităţilor ilicite în domeniul taximetriei, verificarea deţinerii documentelor de transport de persoane în regim taxi, verificarea stării tehnice, reducerea numărului de accidente rutiere şi impunerea respectării normelor legale care reglementează activitatea de taximetrie”, a anunţat, duminică dimineaţă, Brigada Rutieră.

Au fost verificate peste 170 de autoturisme şi au fost aplicate 96 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 39.000 de lei, pentru abateri de la normele legale care reglementează circulaţia pe drumurile publice şi activitatea de taximetrie.

De asemenea, au fost întocmite două dosare de cercetare penală pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat.

Totodată, au fost identificaţi 17 conducători de autoturisme care nu deţineau autorizaţie taxi valabilă, dispunându-se măsura complementară a suspendării dreptului de utilizare a vehiculului pentru o perioadă de 6 luni, prin reţinerea certificatului şi plăcuţelor de înmatriculare.

Polițiştii recomandă persoanelor care utilizează serviciile de transport în regim taxi să solicite bonul fiscal la finalul cursei şi să nu încurajeze activităţile ilicite în domeniu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-06Parerea ta...

ANONIM
06 Ian 2019

Dacă s.ar face o verificare corectă....nu am mai vedea acești barbari pe rol de taximetriști in spatele lor de mașini. Probabil ca polițiștii au facut aceasta razie sa aibe bani de buzunar ptr sf ion
ANONIM
06 Ian 2019

39000 lei sunt .bani ptr semințe....plătite în termen, deci redus cu 50%, rezultă 19500...cca 400 euro .. PRIN ASTA POLITIA VREA SA DEMONSTREZE CA ESTE VIGILENTA ???
ANONIM
07 Ian 2019

Ilegalii care lucrează ca parteneri cu diverse firme de “ride-sharing”(taxi-pe românește) nu mai au nevoie de nicio autorizație de transport, iar poliția întoarce capul in alta parte. 20000 de ilegali doar in bucuresti, nu 17 din 170 verificați!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray