2020-01-24 13:56

Răzvan Cuc: “Peste 300 de angajați ai Tarom vor fi restructurați. Și la CNAIR vor fi reduse posturile de conducere”

 |  14:39
Răzvan Cuc: “Peste 300 de angajați ai Tarom vor fi restructurați. Și la CNAIR vor fi reduse posturile de conducere”

Mai mult de 300 de angajați ai departamentelor comercial, achiziţii şi economic din cadrul Tarom vor fi restructurați în perioada următoare. Totodată, și la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va fi redus numărul posturilor, de data aceasta sunt vizate persoane din conducere, a anunţat, luni, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, citat de Agerpres.

"La Tarom, Consiliul de Administraţie a aprobat restructurarea şi modificarea organigramei pentru mai multe direcţii, cu precădere de la direcţia comercială, direcţia de achiziţii şi direcţia economică. I-am spus doamnei director al Tarom că misiunea este grea, trebuie să uite de trecutul pe care îl are în Tarom, să nu fie implicată emoţională, pentru că altfel nu va face nimic", a declarat Cuc, care adaugă că, pentru început, este vorba de 300 de persoane.

"Să vedem şi ce facem la departamentul tehnic. Din cei aproximativ 470 de angajaţi de la tehnic, o parte dintre ei nu lucrează la întregul potenţial. Şi atunci cred că ar fi indicat să facem un centru de profit separat, se se întreţină tehnicul singur, din contracte de reparaţii de aeronave ale altor companii, nu doar Tarom. Veniturile de la terţe companii sunt în scădere. Cred că trebuie dat un imbold să lucreze cu cât mai multe companii", a mai subliniat ministrul Transporturilor.

Cuc amenință și că la CNAIR se vor tăia mai multor posturi de conducere: "Avem foarte multe posturi de conducere, avem foarte mulţi oameni care teoretic se pricep foarte mult, dar dorinţa mea e să văd că se pricep şi la implementarea proiectelor, dar este şi mult balast şi trebuie să luăm decizii radicale". În acest sens, directorul general al CNAIR, Sorin Scarlat, a arătat că va fi o restructurare generală în toate departamentele companiei de drumuri.

La final, întrebat ce se va întâmpla cu toți aceşti oameni care urmează să fie puși pe liber, Cuc a precizat: "Dacă sunt competenţi, sunt convins că nu va fi o problemă pentru ei să-şi găsească un alt loc de muncă".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-26

In legatura cu acest articol...

Ministrul Răzvan Cuc a semnat CONTRACTUL pentru construcția Lotului 1 din CENTURA de Sud a CAPITALEI
Parerea ta...

I TOLD YOU SO !
26 Aug 2019

Cuc sau e mintit sau nu intelege realitatile din aviatie . Directia tehnica Tarom duce lipsa de personal calificat . Majoritatea celor competenti deja au plecat iar cei ramasi nu mai pot asigura mentenanta avioanelor la un standard satisfacator . Ideea de a separa partea de intretinere de companie va genera pierderi uriase pentru Tarom .
CUCU
26 Aug 2019

HABAR NU ARE CE SPUNE. E DISPERAT CA- L DA AFARA DANCILA SI VREA SA DEMONSTREZE CA E CEL MAI BUN MINISTRU PE TEREN . DIN AVION SE VEDE BINE, DIN TREN E VAI DE CAPUL LUI IAR PE AUTOSTRAZI CRESTE IARBA.DU- TE BAI BULĂ ACASA. ESTI DE PLANS.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine