2020-06-01 17:19

Reacţia familiei FEMEII ARSE pe masa de OPERAŢIE: “Nu am ştiut de gravitatea situaţiei şi de modul cum s-a întâmplat acest accident”

 |  10:09
Reacţia familiei FEMEII ARSE pe masa de OPERAŢIE: “Nu am ştiut de gravitatea situaţiei şi de modul cum s-a întâmplat acest accident”

Familia femeii arse pe masa de operaţie la Spitalul de Urgenţă Floreasca susţine într-un comunicat că nu a ştiut de gravitatea situaţiei decât după ce cazul a apărut în mass-media. Mai mult, personalul medical nu le-ar explicat clar despre acest incident nefericit.

Totul s-a petrecut pe 22 decembrie, când femeia, operată a doua oară, a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului. Acum ea se află în stare critică la secția de mari arși. Informația a ieșit la iveală abia după o postare a deputatului USR Emanuel Ungureanu. Ministrul Sănătății, Victor Costache, spune că a aflat după cinci zile de caz și că s-a încercat mușamalizarea incidentului. 

”Incidentul survenit în timpul celei de-a două operații nu ne-a fost explicat clar, nu ni s-a prezentat gravitatea situației și modul în care s-a petrecut acest accident”, precizează familia în comunicat, potrivit europafm.ro.

„În dată de 10.12.2019, mama a fost internată la Spitalul de Urgență Floreasca, cu diagnostic de cancer pancreatic, în vederea intervenției chirurgicale ce a avut loc în dată 13.12.2019, operație ce a fost condusă de prof. dr. Mircea Beuran. După această intervenție chirurgicală, evoluția mamei a fost una favorabilă, comunicând în permanentă cu familia. Mama se simțea norocoasă pentru șansă care i se oferise și bucuroasă că se simțea mai bine. Recuperarea post operatorie a fost monitorizată în continuare în cadrul spitalului Floreasca, timp de o săptămâna.

În dimineață zilei de 22.12.2019, am fost contactați telefonic de o colegă de salon a mamei, care ne-a adus la cunoștință faptul că mama a fost dusă de urgență la blocul operator, deoarece pe parcursul nopții starea ei s-a înrăutățit. La aflarea acestei vești, ne-am deplasat de urgență la Spitalul Floreasca, pentru a află mai multe detalii despre starea ei. Din discuțiile purtate cu reprezentanții spitalului, a reieșit faptul că intervenția chirurgicală de pe 22.12.2019 a fost necesară de urgență, datorită unei hemoragii interne. În plus, ne-a fost menționat faptul că, în timpul operației, a avut loc un accident în urmă căruia mama a suferit arsuri de gradul 2. Atunci când am solicitat mai multe detalii, ni s-a spus că nu se știe decât că a fost un accident. Din blocul operator, pacienta a fost transferată la AȚI (Terapie Intensivă) și ulterior, în dată de 23.12.2019, în jurul orei 13, transferată la secția AȚI Marii Arși. În tot acest timp, familia a solicitat informații detaliate cu privire la incidentul produs în sala de operație și de gravitatea acestuia.

Precizăm că, în tot acest timp, familia a fost conștientă de gravitatea bolii (cancer pancreatic), dar incidentul survenit în timpul celei de-a două operații nu ne-a fost explicat clar, nu ni s-a prezentat gravitatea situației și modul în care s-a petrecut acest accident. Am aflat anumite detalii din presă, în momentul transmiterii acestora pe posturile de televiziune. Nu facem acuzații, ne dorim doar să înțelegem ce s-a întâmplat”, se arată în comunicatul transmis de familie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-29

In legatura cu acest articol...

Ministrul Sănătății, primele REACȚII în cazul pacientei arse de la Spitalul Floreasca

HALUCINANT. Medicul Beuran, acuzat că a dat FOC unei paciente pe masa de operație
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine