2020-08-06 04:13

Reacția lui IOHANNIS după votul favorabil primit de KOVESI pentru postul de procuror-şef european

 |  15:29
Reacția lui IOHANNIS după votul favorabil primit de KOVESI pentru postul de procuror-şef european

Preşedintele Klaus Iohannis a reacționat după votul favorabil primit în COREPER de Laura Codruţa Kovesi pentru postul de procuror-şef European susținând că este o victorie importantă pentru România, obţinută în pofida faptului că Guvernul PSD a încercat permanent și prin orice mijloace să-i blocheze candidatura. Șeful statului o numețște pe fosta șefă a DNA ”un profesionist, recunoscut pentru lupta sa împotriva corupţiei”.

”Salut votul acordat astăzi în reuniunea Comitetului Reprezentanţilor Permanenţi ai guvernelor statelor membre pe lângă Uniunea Europeană (COREPER), prin care s-a exprimat un sprijin larg în favoarea candidaturii doamnei Laura Codruţa Kövesi pentru poziţia de procuror şef al Parchetului European. Mă bucur că votul acordat de statele membre ale Uniunii Europene a fost unul substanţial, fapt care confirmă aprecierea pentru pregătirea, experienţa şi competenţa doamnei Kövesi”, afirmă preşedintele.

”O victorie importantă pentru România, cu atât mai mult cu cât a fost obţinut în pofida faptului că Guvernul PSD a încercat permanent să blocheze candidatura unui profesionist, recunoscut pentru lupta sa împotriva corupţiei şi în apărarea statului de drept. Aşa cum am acţionat în acest caz, voi continua să sprijin români integri, competenţi şi profesionişti în funcţii de conducere la nivelul instituţiilor Uniunii Europene”, încheie șeful statului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-19

In legatura cu acest articol...

UPDATE.Laura Codruța Kovesi, noul procuror-șef european
Parerea ta...

MISIUNE îNDEPLINITă
19 Sep 2019

O victorie importantă pentru milioane de romani. Restul înseamnă munca și democrație
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
27 Sep 2019

Foarte bine.Acum toate bancile care au spalat banii mafiotilor sa se inchida la fel ca cele din CIPRU.Si bancherii mafioti in frunte cu Isarescu la puscarie
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz