2019-07-21 14:26

Reacția MAE după acuzele rușilor: ”o retorică inadecvată”

 |  22:00
Reacția MAE după acuzele rușilor: ”o retorică inadecvată”

Perpetuarea în spaţiul public de către Moscova a retoricii potrivit căreia România are o linie politică rusofobă şi sistemul de la Deveselu constituie o "ameninţare" este inadecvată, a transmis joi Ministerul Afacerilor Externe (MAE)

''România a evidenţiat constant atât public, cât şi în contactele cu partenerii că sistemul de apărare anti-rachetă, găzduit de ţara noastră la Deveselu, nu este îndreptat împotriva Rusiei, având un caracter pur defensiv, în deplină concordanţă cu prevederile relevante ale Cartei ONU. Această poziţie este împărtăşită de Alianţa Nord-Atlantică, aspect care reiese inclusiv din Declaraţia finală a Summit-ului NATO din 2016, când a fost decisă integrarea sistemului de la Deveselu în sistemul Aliat de apărare anti-rachetă. În consecinţă, perpetuarea în spaţiul public a unei retorici care nu ţine cont de toate aceste elemente nu este adecvată şi nici în măsură să faciliteze o abordare constructivă'', se arată într-un răspuns al MAE transmis la solicitarea MEDIAFAX.

Liderii României au adoptat o linie politică antirusă, inclusiv prin aplicarea sancţiunilor antiruse stabilite de UE, a acuzat Aleksandr Boţan-Harcenko, un oficial de rang înalt din cadrul MAE rus, precizând că sistemul de la Deveselu este o "ameninţare" deoarece poate lansa rachete ofensive.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-02-09Parerea ta...

HAZNAUA EUROPEI SI LUMI
10 Feb 2017

AVEAM SOVROMURI SI DE LUCRU MUNCITORILOR . ACUM TOTI LUCREAZA PENTRU CASUTE POSTALE SI PATRONI PATRICIU SI TIRIAC
CROCODILUL FLAMAND
10 Feb 2017

TAVARISCI...NU VA STRESATI.....ROMANIA E CONDUSA DE KGB-FSN.....NU AVETI MOTIVE DE PANICA,URAA URAAA....STALIN SI POPORUL RUS......PE ILESCU SEF IN ROMANIA L-AU PUS....URAAA URAAAA....TRAISCA LENIN....SI MARX......TAVARISCI....DAVAI VODKA....URAAA...CAPITALISMUL DE CUMETRIE....URAAA URAAA...KALIN...KAKALIN...KA-KALIN...POPESCU TARICEANU...KAZACIOC
Doresc sa comentezMAI VECHI...

Gura lui Putin S-au supărat rușii rău pe noi, de când s-a dat în funcțiune istalația antirachetă de la Deveselu. Cu Putin în frunte, ne amenință, mai direct sau mai voalat, că suntem, de acum, țintele rachetelor lor. Este adevărat că dacă răspunzi la asemenea prostii altfel decât cu calm și fără bătăi inutile cu pumnul în piept, riști nu numai să te faci de râs, dar să le dai prilej capetelor pătrate de generali ruși să se isterizeze și mai tare și să se laude cât sunt ei de puternici și cât de mici și proști suntem noi. Mai mult, vorbele aruncate de ei și replicile de la diferiți politicieni de pe la noi sunt propagandă. Fiecare cu scopurile lui. Să-i lăsăm pe ai noștri, că e clar ce vor: să vadă alegătorii că sunt patrioți. De cealaltă parte, Putin și Kremlinul le spală creierașele rușilor, care trebuie să fie siguri că există motive care justifică tot ce face marele lor conducător
30 Mai 2016

PUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray