2019-08-18 12:13

Reacţie TRANŞANTĂ a şefei DNA în legătură cu MODIFICAREA Codurilor Penale: Nu trebuie făcută NICIODATĂ prin OUG

 |  21:37
Reacţie TRANŞANTĂ a şefei DNA în legătură cu MODIFICAREA Codurilor Penale: Nu trebuie făcută NICIODATĂ prin OUG

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat pentru portalul Emerging Europe că modificările adoptate de Parlamentul României la codul de procedură penală îngreunează nu doar anchetarea cazurilor de corupţie, ci şi a infracţiunilor de drept comun. Totodată, şefa DNA, susţine tranşant că modificările cu pricina nu ar trebui făcute niciodată prin Ordonanţă de Urgenţă, decât dacă este cu adevărat o nevoie urgentă, iar acum nu este nici o urgenţă.

"Da, rezultatele pe care le-am obţinut ne-au transformat într-un model în regiune. DNA a fost prezentat drept un exemplu de bună practică de către Uniunea Europeană. Eu personal am fost expert UE pentru Republica Moldova şi Muntenegru, le-am evaluat sistemele judiciare. Aceste schimbări vor îngreuna nu doar anchetarea cazurilor de corupţie, ci şi a infracţiunilor de drept comun. Desigur, aceste modificări nu vor intra în vigoare azi sau mâine. Trebuie promulgate de preşedinte, care ar putea decide să le trimită înapoi în parlament sau la Curtea Constituţională. Aceste modificări pot trece printr-o ordonanţă de urgenţă, dar îmi este greu să comentez. Teoretic, modificările la codurile penale nu trebuie făcute niciodată prin OUG dacă nu există un motiv clar de urgenţă. În privinţa actualelor modificări, nu există o asemenea urgenţă", a declarat Kovesi pentru portalul Emerging Europe, care publică un amplu material pe tema luptei împotriva corupţiei din România.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-23Parerea ta...

TRADATORI DE TARA
23 Iun 2018

TARA ARDEA SI TU ERAI LA GHITA ACASA , SAU IN SUFRAGERIA LUI OPREA . MINCAI CU INFRACTORI IAR TU AMINAI PROCESELE MAFIOTILOR SEFI . NU AI LUAT LA INTREBARI NICI O FIRMA STRAINA , INTR-UN PROCES . ALTELE LE AI FACUT ABANDONATE . UNDE ESTE PETROLUL SI GAZELE NOASTRE LE DAI LA MOGHIOROSI SI NOI PLATIM DUBLU . CITE REDEVENTE IA DE LA FIRMELE STRAINE , TARA NOASTRA . AI FACUT VRUN DOSAR CU REDEVENTE NELUATE ??? ACUM LASA SI PE ALTI SA CAUTE DOSARELE ASCUNSE DE OAMENI TAI . CIT DE CURIND IL TERMINI SI PE PRESEDINTE SI VINE TARICEANU PROVIZORIU , IAR EI TREC TOATE LEGILE CUM VREA . PLEACA SI LASA PE ALTI SA IA LOCUL AVEM ATITIA PROFESORI UNIVERSITARI CELEBRI ,
FREACA MENTA
23 Iun 2018

REDEVENTE , REDEVENTE , REDEVENTE , DE LA FIRME STRAINE . BANI TARI . PETROLUL SI GAZELE DIN MAREA NEAGRA ??????????? CITE DOSARE AI FACUT ???????
MAMARE
24 Iun 2018

Cum s-a "votat" Legea pensiilor in 2010 ?
ANONIM
24 Iun 2018

Aceasta plagiatoare celebră....si cu atatea plângeri penale unde a fost cand prună si ciolos au dat oug...uri tocmai pe justiție... NU MERITA DECAT UN ...HAI SICTIR , STEARPO !!!!
RIZEA FLORICA
25 Iun 2018

Dar cand Monica Macovei Pruna dadea OUG de ce nu te-ai sesizat?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray