2019-07-19 04:49

REACȚII ale politicienilor după anunţul decesului REGELUI MIHAI

 |  14:58
REACȚII ale politicienilor după anunţul decesului REGELUI MIHAI

Regele Mihai a fost una dintre cele mai mari personalităţi ale României, iar aceasta este o zi foarte tristă pentru România şi pentru români, spune preşedintele Klaus Iohannis. La rândul lui, premierul Mihai Tudose afirmă că majestatea sa a fost un model de moralitate şi demnitate pentru români şi o personalitate care a marcat puternic istoria României, în timp ce primarul Capitalei Gabriela Firea spune că spiritul Regelui Mihai va fi în continuare far călăuzitor şi reper moral pentru generaţiile ce vor urma.

Preşedintele Iohannis: Regele Mihai a fost una dintre cele mai mari personalităţi ale României. Este o zi foarte tristă pentru România şi pentru români

Regele Mihai a fost una dintre cele mai mari personalităţi ale României, iar aceasta este o zi foarte tristă pentru România şi pentru români, spune preşedintele Klaus Iohannis.

"Regele Mihai a fost una din cele mai mari personalităţi ale României şi a scris cu litere mari istoria României. Este o mare pierdere pentru România şi pentru români. Condoleanţe tuturor membrilor Casei Regale", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

El a spus că România va organiza toate ceremoniile funerare "aşa cum se cuvine".

"Cu siguranţă, vom avea şi zile de doliu naţional. Am avut chiar acum câteva minute o întâlnire cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene şi am ţinut ca împreună să avem un moment de reculegere în amintirea celui care a fost Regele Mihai", a adăugat preşedintele Iohannis, potrivit News.ro.

Regele Mihai a încetat din viaţă marţi, la ora 13, ora României, la reşedinţa privată din Elveţia, la vârsta de 96 de ani.

Premierul Tudose: Regele Mihai a fost un model de moralitate şi demnitate pentru români

Premierul Mihai Tudose a scris, marţi, după anunţul decesului Regelui Mihai I, că majestatea sa a fost un model de moralitate şi demnitate pentru români şi o personalitate care a marcat puternic istoria României.

„Poporul român se desparte îndurerat de Regele Mihai, un model de moralitate şi demnitate pentru români, o personalitate care a marcat puternic istoria României. Îi vom simţi mereu lipsa, cu atât mai mult anul viitor, atunci când vom celebra Centenarul Marii Uniri de la 1918, un moment cu o semnificaţie deosebită pentru naţiunea noastră. Amintirea Majestăţii Sale va rămâne mereu vie. Condoleanţe Casei Regale a României, vă suntem alături şi vă asigurăm de întregul nostru sprijin. Dumnezeu să-l odihnească!”, scrie premierul Tudose pe pagina sa de Facebook.

Regele Mihai a încetat din viaţă marţi, la ora 13, ora României, la reşedinţa privată din Elveţia, anunţă Casa Regală. La căpătâiul regelui a stat până în ultima clipă fiica sa, principesa Maria.

Regele Mihai împlinise 96 de ani în 25 octombrie.

Firea: Spiritul Regelui Mihai va fi în continuare far călăuzitor şi reper moral pentru generaţiile ce vor urma

Primarul Capitalei Gabriela Firea  afirmă, într-o postare pe Facebook, că spiritul Regelui Mihai va fi în continuare far călăuzitor şi reper moral pentru generaţiile ce vor urma.

"A plecat dintre noi, dar spiritul Regelui Mihai va fi în continuare far călăuzitor şi reper moral pentru generaţiile ce vor urma...Dumnezeu să Vă aibă în pază, Majestate!", scrie Firea pe Facebook.

Regele Mihai a încetat din viaţă marţi, la ora 13, ora României, la reşedinţa privată din Elveţia, la vârsta de 96 de ani.

Dragnea: Sunt profund întristat de vestea morţii Regelui Mihai

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a declarat marţi, într-o postare pe Facebook, profund întristat de vestea morţii regelui Mihai, spunând că testamentul politic al fostului monarh este limpede şi trebuie urmat de toţi, indiferent de convingerile politice.

"Sunt profund întristat de vestea morţii Regelui Mihai! Lunga sa suferinţă nu a putut atenua şocul acestei veşti. Aceasta este dovada cea mai palpabilă a prezenţei Regelui Mihai în sufletele noastre, a importanţei sale pentru noi, românii. Golul pe care îl lasă în urmă este imens. Imensă este însă şi contribuţia Regelui în Cel De-al Doilea Război Mondial şi în salvgardarea destinului românesc. Regele Mihai a luptat pentru o Românie întreagă, democratică şi europeană, care-şi respectă propria tradiţie şi propriile valori naţionale. Testamentul său politic este limpede şi nu avem decât să-l urmăm toţi, indiferent de convingerile politice! Dumnezeu să-l odihnească!", a scris Dragnea.

Ponta: Regele Mihai a fost o personalitate care a marcat istoria României aproape un secol; mă consider privilegiat că am avut ocazia să-l întâlnesc personal

Fostul premier Victor Ponta a scris, marţi, pe Facebook, după anunţul decesului Regelui Mihai I, că Regele a fost o personalitate care a marcat istoria României timp de aproape un secol. El susţine că se consideră privilegiat că l-a cunoscut personal.

„Sincere condoleanţe Familiei Regale şi tuturor românilor pentru această uriaşă pierdere! Majesatatea Sa Regele Mihai a fost o personalitate care a marcat istoria României aproape un secol. Mă consider un privilegiat pentru că am avut ocazia să îl întâlnesc personal şi să exprim respectul şi admiraţia. Dumnezeu să îl odihnească”, a scris Ponta.

Regele Mihai a încetat din viaţă marţi, la ora 13, ora României, la reşedinţa privată din Elveţia, anunţă Casa Regală. La căpătâiul regelui a stat până în ultima clipă fiica sa, principesa Maria.

Regele Mihai împlinise 96 de ani în 25 octombrie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-05Parerea ta...

LEVST.
05 Dec 2017

Toti care dati aceste declaratii sforaitoare-si mincinoase- at fost fesenisti sadea, probabil l-ati "intalnit" pe ex-rege, cand erati cu joagarele sa taiati si sa doborati copaci, in drumul sau... Sunteti atat de gunoaie incat nu mai aveti nicio masura...
LEVST.
05 Dec 2017

iohanis, grabeste-te cat mai este cald, confera-i o diploma, un titlu, o medalie, post-mortem...Cel putin nu-ti iesi din mana...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray