2020-07-03 17:11

Realitatea TV, amendată în scandalul „ALRO”, la sesizarea DIICOT, pentru difuzare de „informaţii nereale”

 |  19:34
Realitatea TV, amendată în scandalul „ALRO”, la sesizarea DIICOT, pentru difuzare de „informaţii nereale”

ConsiliulNaţional al Audiovizualului a decis, în şedinţa de ieri, amendarea postului naţionalde televiziune Realitatea TV cu 15.000 de lei în cazul sesizării făcute deDirecţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şiTerorism.

ConducereaDIICOT a solicitat, săptămâna trecută, în mod public Consiliului Naţional alAudiovizualului "obligarea postului Realitatea TV la rectificareainformaţiilor nereale difuzate în cadrul unui program de televiziune"referitoare la dosarul „ALRO”. Ieri, membrii CNA au decis amendarea postului deteleviziune, dar şi obligarea de a face cuvenitele rectificări. În cadrulemisiunii "Ora de foc", difuzată pe 4 noiembrie 2010, pe postul deteleviziune Realitatea TV, "au fost făcute publice afirmaţii neconformerealităţii, în legătură cu activitatea de urmărire penală desfăşurată într-ocauză instrumentată de către procurorii DIICOT, prin încălcarea în mod flagranta prevederilor Legii audiovizualului şi a normelor deontologice ale profesieide jurnalist", se arăta în comunicatul DIICOT. În opinia Direcţiei,afirmaţiile cu privire la dosarul "ALRO", prezentate publicului încadrul acestui program de televiziune, "urmăresc denigrarea activităţii deurmărire penală realizate de către DIICOT, acreditându-se ideea de ingerinţă apoliticului în actul de justiţie". "Demersul jurnalistic început înurmă cu două săptămâni a constat în speculaţii asupra dosarului şi amodalităţii de instrumentare a cauzei de către procurori. În tot acest timp,postul Realitatea TV nu a solicitat informaţii sau un punct de vedere cu privirela aspectele supuse dezbaterii în cadrul emisiunii", precizează DIICOT.

Emisiuneala care a făcut referire DIICOT este cea din 4 noiembrie, zi în care CNA adecis să amendeze cu 10.000 de lei postul Realitatea TV pentru dezinformareapublicului şi prejudicierea imaginii preşedintelui Traian Băsescu în ediţiiledin 25 şi 26 octombrie ale "Orei de Foc". Potrivit CNA, înrespectivele ediţii ale emisiunii s-a abordat subiectul dosarului "ALRO",făcându-se trimitere la preşedintele Traian Băsescu. De asemenea, într-unadintre emisiuni, Valeriu Turcan, purtătorul de cuvânt al AdministraţieiPrezidenţiale, a încercat să prezinte prin telefon punctul de vedere al instituţiei.Directorul de programe al Realitatea TV, Roxana Niculescu, a spus că ValeriuTurcan a răspuns întrebărilor puse de moderatoare "şi a avut şiposibilitatea să facă comentarii conexe subiectului".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-01-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz