2020-08-09 12:58

Rectificare negativă. Primaria Capitalei taie sute de milioane de la cele mai importante proiecte de infrastructură

 |  16:07
Rectificare negativă. Primaria Capitalei taie sute de milioane de la cele mai importante proiecte de infrastructură

Primaria Capitalei taie sute de milioane de la cele mai importante proiecte de infrastructură. Consiliul General a aprobat în şedinţa de joi proiectul de rectificare bugetară, conform căruia veniturile estimate iniţial la 7,2 miliarde de lei vor fi diminuate cu 244 de milioane de lei.

Potrivit raportului de specialitate, modificările avute în vedere vin în urma adresei nr. 528/25.03.2020 a Administratorului Public al Municipiului Bucureşti privind reanalizarea şi revizuirea, în contextul instituirii stării de urgenţă, a obiectivelor, evenimentelor, acţiunilor propuse, la aprobarea bugetelor, de către direcţiile generale, direcţiile de specialitate, serviciile, compartimentele din PMB şi organismele prestatoare de servicii publice şi de utilitate publică de interes local.

Direcţia Venituri a propus diminuarea veniturilor bugetului local cu suma de 244.284.000 lei, iar Direcţia Generală Investiţii - cu 436.042.000 lei a prevederilor unor obiective aprobate în bugetul pe anul 2020.

Se va diminua cu 235 de milioane de lei suma de 527 de milioane destinată iniţial pentru capitolul Străzi - se reduc 96 de milioane de lei de la Penetraţie Splaiul Independenţei - Ciurel - Autostrada Bucureşti-Piteşti; 45 de milioane de lei de la Pasaj Doamna Ghica; 48 de milioane de lei de la reabilitarea sistemului rutier şi liniilor de tramvai pe Şos. Pantelimon; 25 de milioane de lei de la Penetraţia Prelungirea Ghencea Domneşti şi Supralărgire Bd. Ghencea şi Str. Braşov şi terminal tramvai 41.

Se vor aloca 280 de milioane de lei în plus pentru subvenţionarea transportului în comun, precum şi 80 de milioane de lei în plus pentru subvenţii la energia termică - acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif.

Totodată, instituţiile aflate în subordinea municipalităţii, care ar urma să primească bani în plus, sunt: Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (9,4 milioane lei, dintre care 3,9 milioane - hrană pentru oameni), Grădina Zoologică (4,1 milioane lei).

Instituţiile în cazul cărora se propun cele mai importante diminuări de venituri sunt: Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (38 milioane lei), Creart (29,3 milioane lei), Administraţia Străzilor (22,3 milioane lei); ALPAB (10,2 milioane lei), ARCUB (14,3 milioane lei), Proedus (10,2 milioane lei), Teatrul Odeon (3 milioane lei). 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-30Parerea ta...

GEORGE
30 Apr 2020

"bucuresteni", din toate colturile tarii,aveti ce ati votat.
FANE GLONTZ
30 Apr 2020

TZOAPA ISTERICA GABRIELA VRINCEANU , FIREA , PANDELE ETC. NU ARE CE CAUTA IN BUCURESTI , LOCUL EI E LA TARA .
CIUMA ROSIE
30 Apr 2020

sa le ia DNA-ul pe ciumatele astea rosii care nu se mai satura de ciordeli
CIORDEALA
01 Mai 2020

Un fleac . Ziceau ca ii face inventarul la tamtaram . Care este rezultatul verificarilor ? Face pe urma ca Videanu blocuri cu 27 etaje , cu bani de la tasu , care a vindut casa
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz