2020-08-09 20:54

REFERENDUM.Bilanțul după prima zi de VOTARE – 5,72% sau 1.046.583 de votanți. Câte nereguli au fost înregistrate la urne

 |  17:19
REFERENDUM.Bilanțul după prima zi de VOTARE – 5,72% sau 1.046.583 de votanți. Câte nereguli au fost înregistrate la urne

Prezenţa la vot la referendumul de modificare a Constituţiei în sensul redefinirii familiei era de 5,72 la sută, numărul votanţilor fiind de 1.046.583 la închiderea urmelor, la ora 21:00, potrivit datelor transmise de Biroul Electoral Central (BEC).

În primele 10 ore de la începerea votării la referendum au fost înregistrate 29 de sesizări de contravenţii şi infracţiuni în legătură cu desfăşurarea referendumului, dintre care patru nu au fost confirmate, iar restul fiind soluţionate sau în curs de soluţionare. O angajată a unei primării din judeţul Dolj a votat sâmbătă, în numele a 17 persoane, în timp ce în Giurgiu, primarul unei localităţi i-ar fi îndemnat pe participanţii la o cununie civilă să meargă la vot, potrivit Ministerului Afacerilor Interne. În Bucureşti, o persoană ar fi luat de pe masă, în secţia de votare, peste 80 de buletine de vot şi ar fi încercat să fugă cu ele, însă a fost prinsă imediat de jandarmii care asigurau paza secţiei şi i s-a întocmit dosar penal pentru furt.

Întrebarea adresată alegătorilor la referendum este "Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?", iar la aceasta alegătorii trebuie să răspundă cu "Da" sau "Nu". Sunt aşteptaţi să voteze aproape 19 milioane de cetăţeni români, peste 672.000 dintre aceştia fiind în străinătate. Referendumul este validat dacă prezenţa la vot este de 30 la sută, iar 25 la sută dintre cei care participă votează "Da”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-07Parerea ta...

VIN OAMENI VERZI - ROSI .
06 Oct 2018

ACUM SE VEDE IUBIREA FATA DE UN PUSCARIAS SI GASCA LUI . LOVITURA DE STAT IN CUR
BOICOTATI ORDINUL KREMLINULUI.
07 Oct 2018

Romani BOICOTATI mascarada venita de la Kremlin pe axa PUTIN -KIRIL-DANIEL -draKnea care vrea sa scoata Romania din U.E. SI NATO. ACESTI 4 IMPOSTORI SUNT DUSMANI AI DEMOCRATIEI SI VOR SA INTOARCA POPORUL ROMAN IN INTUNERICUL COMUNIST. TOTI EUROPARLAMENTARII CIUMEI ROSII IN FRUNTE CU PROASTA DIN VDELE AU VOTAT IN FAVOAREA CASATORIILOR GAY-LGBT IN PARLAMENTUL EUROPEI IAR ACASA O FAC PE SFINTII. HUUUUU MINCINOSI BOLSEVICI.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz