2020-08-07 21:49

„Regele asfaltului” s-a păcălit

 |  21:00

Afaceristul Cătălin Spătaru, poreclit „regele asfaltului” din Argeș, a fost reținut, ieri, de procurorii DIICOT, predându-se după aproape o săptămână în care a stat ascuns.

El era căutat pentru a fi audiat în dosarul evaziunii fiscale de 20 de milioane de euro, în care procurorii DIICOT au desfășurat, la începutul săptămânii trecute, o amplă acțiune în cinci județe. Spătaru a fost greșit informat, se pare de avocații săi, potrivit unor surse judiciare, în privința situației sale juridice. El știa că mandatul de arestare cerut de procurori pentru a fi emis pe numele lui nu mai este valabil, însă nu știa că anchetatorii solicitaseră, în urmă cu o săptămână, arestarea sa în lipsă, iar Tribunalul Mehedinți amânase dezbaterea pentru astăzi. Potrivit acelorași surse, Spătaru a așteptat ascuns, lunea trecută, judecarea cererilor de arestare formulate de procurori față de mai multe persoane, printre care și el. Instanța a emis mandate doar pentru patru persoane, respectiv Fănel Daniel Jianu, Florin Mihai, Ilie Mihai şi Petre Măndoiu, iar pentru Gheorghe Mihai zis ,,Busuioc”, Ion Mihai zis ,,Miță”, Claudia Mihai, Mariţa Mihai, Cătălin Marian Spătaru și Remus Marinel Moţoi a disjuns cauza, urmând a judeca astăzi cererile de arestare.

Între timp, în urma perchezițiilor făcute la sediul firmei lui Spătaru, precum și la domiciliu, procurorii DIICOT au descoperit o serie de documente financiar-contabile care probează faptele de evaziune fiscală. Mai mult decât atât, deși, inițial se stabilise în sarcina sa un prejudiciu de peste un milion de euro, documentele descoperite arată că frauda este de peste 10 milioane de euro, astfel că procurorii au extins cercetările în privința sa. În plus, procurorii i-au confiscat și două autoturisme, un Audi A6 și un BMW X6.

Decizia Tribunalului Mehedinţi de a-i cerceta în libertate pe şapte dintre membrii grupării a fost atacată cu recurs de procurorii DIICOT, acesta urmând a se judeca, astăzi, la Curtea de Apel Craiova. Magistrații au respins cererea de arestare față de finanțatorul FC Hunedoara, Silvan Cornelius Toma, acesta fiind eliberat sub control judiciar alături de alți nouă hunedoreni ridicați de procurori. Printre aceștia s-a aflat și Florin Uscatu, finanțatorul echipei Corvinul 2005, și Petrică Toma, fost comisar al Gărzii Financiare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639557-02-02Parerea ta...

ION
05 Mar 2012

Asta-i, dupa mutra, neam cu Cioaba si nu e rege, e doar vicerege.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz