2020-08-07 21:49

Relaţia extraconjugală a generalului Petraeus, descoperiă de FBI. Şeful CIA a demisionat pe motiv de adulter

 |  21:00
Relaţia extraconjugală a generalului Petraeus, descoperiă de FBI. Şeful CIA a demisionat pe motiv de adulter

David Petraeus şi-a dat demisia din funcţia de director al CIA - poziţie pe care o deţinea din anul 2011 - din cauza unei relaţii extraconjugale. Într-o scrisoare transmisă CIA, Petraeus, în vârstă de 60 de ani, spune că s-a întâlnit cu preşedintele SUA, Barack Obama, la Casa Albă şi l-a rugat „să îi permită, din motive personale, să demisioneze din funcţia sa“.

„După ce am fost căsătorit timp de 37 de ani, am dat dovadă de o judecată extrem de precară şi am intrat într-o relaţie extraconjugală“, a scris David Petraeus. „Un astfel de comportament este inacceptabil, atât pentru un soţ, cât şi pentru un lider al unei organizaţii ca a noastră“, a mai spus Petraeus. Barack Obama a transmis, într-o declaraţie oficială, că a acceptat demisia lui Petraeus, mulţumindu-i pentru activitatea sa la CIA şi pentru că a condus trupele americane în Irak şi Afganistan. Demisia lui Petraeus, bruscă şi neaşteptată, pare să pună capăt carierei publice a unui om care a jucat un rol cheie în războiul din Irak.

Potrivit unor surse din cadrul serviciilor de informaţii, Michael Morell, directorul-adjunct al CIA, va prelua interimatul funcţiei de director-general. Morell a deţinut interimatul şi după plecarea fostului director CIA Leon Panetta.

Încurcat cu biografa

David Petraeus ar fi avut o relaţie amoroasă cu biografa sa, scriitoarea Paula Broadwell, în vârstă de 40 de ani, aceasta fiind vizată de o anchetă a FBI pentru că ar fi încercat să acceseze mailul directorului CIA, obţinând acces la informaţii secrete, scrie presa americană. Conform unor oficiali din cadrul FBI, investigaţia care o vizează pe biografa Paula Broadwell nu va avea ca rezultat formularea de acuzaţii. David Petraeus nu a fost vizat deloc de investigaţie în calitatea de suspect. Potrivit anchetatorilor, biografa lui David Petraeus avea o relaţie amoroasă cu acesta, dar o altă femeie apropiată de directorul CIA aflase de această situaţie. În acest context, biografa Paula Broadwell i-ar fi trimis email-uri de ameninţare celeilalte femei, care, de teamă, s-a adresat FBI cerând protecţie, dezvăluie ziarul „Washington Post“.

FBI a a descoperit că email-urile erau trimise de biografă şi, cu ocazia aceasta, că directorul CIA avea o relaţie extraconjugală. Anchetatorii erau preocupaţi de faptul că persoane neautorizate ar fi avut acces la corespondenţa electronică personală a directorului CIA, securitatea naţională a SUA fiind astfel ameninţată. Identitatea destinatarei ameninţărilor biografei nu a fost dezvăluită. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639582-08-19

Mai multe imagini:
Relaţia extraconjugală a generalului Petraeus, descoperiă de FBI. Şeful CIA a demisionat pe motiv de adulter
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz