2020-04-07 10:16

Reţea de hoţi de maşini din străinătate destructurată de poliţiştii mureşeni

 |  18:48
Reţea de hoţi de maşini din străinătate destructurată de poliţiştii mureşeni

Ogrupare specializată în furturi de autoturisme din străinătate, care erau apoivândute pe teritoriul României, a fost destructurată de poliţişti, care auînceput investigaţia pornind de la plângerea unui mureşean din Sovata.

Potrivitunui comunicat de presă transmis, ieri, de Poliţia Judeţeană Mureş, poliţiştiiServiciului de Investigaţii Criminale din cadrul instituţiei, împreună cu ceiai Direcţiei Generale de Poliţie a municipiului Bucureşti, cu sprijinulspecialiştilor DGIPI, l-au reţinut, sâmbătă, în Bucureşti, pe Costache Dănuţ Ioan,de 23 de ani, din Ploieşti, suspectat de comiterea mai multor furturi deautoturisme din străinătate. Tânărul, suspectat de furtul de autoturisme dinstrăinătate şi vânzarea acestora pe teritoriul României cu documentefalsificate, a fost prins în flagrant delict, în timp ce încerca să vândă omaşină furată din Ungaria.

Cercetărilepoliţiştilor au început în urma efectuării unui schimb de autoturisme, lamijlocul lunii februarie a acestui an, între un cetăţean de 60 de ani dinSovata, judeţul Mureş, şi un bărbat care i-a spus acestuia că are 36 de ani şieste din comuna Ciorogârla, Ilfov. La momentul respectiv, mureşeanul a făcutschimbul şi a plătit o diferenţă de 6.000 de lei, însă în momentul în care avrut să înmatriculeze autoturismul a aflat că actele maşinii sunt false şi căaceasta fusese deturnată de la o firmă de leasing din Bucureşti.

Tânărulreţinut sâmbătă este acelaşi care făcuse schimbul cu bărbatul din Sovata, elfiind prins când negocia cu un cetăţean din Galaţi, pentru a-i vinde unautoturism furat din Ungaria. Concomitent cu prinderea în flagrant delict,poliţiştii au realizat trei percheziţii domiciliare, reuşind destructurareaunei grupări infracţionale care se ocupa cu furtul de autoturisme dinstrăinătate, înmatricularea acestora în fals pe teritoriul României şivalorificarea lor. Din grupare mai făceau parte alte patru persoane, cu vârsteîntre 20 şi 40 de ani, toate din Ploieşti. Costache Dănuţ Ioan, liderulgrupării, a fost reţinut, ulterior instanţa de judecată emiţând pe numele săuun mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. Bărbatul este cercetatpentru furt, fals, uz de fals privind identitatea, fals în înscrisuri subsemnătură privată, înşelăciune şi conducere fără permis, se arată în comunicat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-06-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine