2020-02-28 15:06

Reţea de narcotraficanţi, în care se afla şi un român, destructurată în Spania

 |  19:49
Reţea de narcotraficanţi, în care se afla şi un român, destructurată în Spania

Oreţea internaţională de trafic de droguri, care importa cocaină din Columbia, afost destructurată de poliţia spaniolă, care a anunţat sâmbătă arestarea a 59de persoane, între care şi un român, relatează agenţia de presă France Press.

Poliţiaa confiscat 16,5 kilograme de cocaină, 1.100 de euro în bancnote false şi un tabloual unui pictor necunoscut pe care banda încerca să îl vândă cu peste un milionde euro, afirmând că este o operă a lui Goya. Au fost efectuate percheziţii în19 locaţii şi au fost găsite trei laboratoare în cadrul Operaţiunii „Andromeda”,lansată în iulie 2009, potrivit unui comunicat al Gărzii Civile.

Bandaopera în regiunile Cantabria, Madrid, Valencia, Valladolid şi în Ţara Bascilor.Douăzeci şi două de persoane arestate sunt din Columbia şi 18 din Spania. Patrusunt din Republica Dominicană, trei din Ecuador, trei din Brazilia, două dinBolivia, două din Venezuela, una din Paraguay, una din România şi una dinAustria. Alte două persoane sunt minore, a precizat Garda Civilă, fără a ledezvălui naţionalitatea.

Iniţial,în cadrul operaţiunii denumite „Andromeda”, au fost reţinute 38 de persoane,dar ultimele capturi au ridicat numărul arestărilor la 59. Reţeaua de traficanţia reuşit să introducă în Spania 16,5 kilograme de cocainăascunse în pudră de cacao, cutii de şampon şi valize. Gruparea avea caprincipală activitate narcotraficul, dar se ocupa şi de falsificarea de monedă,evaziunea fiscală şi spălarea banilor.

Operaţiunea a început vara trecută, când ofiţeriiGărzii Civile din Cantabria au început să suspecteze un columbian care făceatrafic de droguri sub acoperirea unei unităţi de catering. Acesta, împreună cuun vecin, distribuia drogurile reţelelor de prostituţie din Cantabria,Valladolid, Vitoria şi Vizcaya. Furnizorii erau alţi cinci vecini dinCantabria, Ecuador, Republica Dominicană şi Columbia.

Legăturilestrânse ale Spaniei cu fostele sale colonii din America Latină, una dintreprincipalele regiuni producătoare de cocaină, şi lungimea coastelor sale aufăcut din această ţară unul dintre principalele puncte de intrare a drogurilorîn Europa.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-04-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine