2020-04-07 13:54

Revocare a lui Mircea Dinescu din CNSAS, trimisă Birourilor reunite ale Parlamentului

 |  19:15
Revocare a lui Mircea Dinescu din CNSAS, trimisă Birourilor reunite ale Parlamentului

ScrisoareaANI prin care se cerea ca Senatul să îl revoce pe Mircea Dinescu din ColegiulNaţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a fost transmisă cătreBirourile permanente reunite, a anunţat, joi, chestorul Senatului Ioan Chelaru.

El aprecizat că această decizie a fost luată de Biroul permenent al Senatului înşedinţa de joi.

ConducereaSenatului a apreciat că un răspuns oficial, instituţional poate fi dat doar deBirourile permanente reunite ale celor două Camere, care sunt competente săfacă acest lucru.

AgenţiaNaţională de Integritate (ANI) a cerut Parlamentului demiterea lui MirceaDinescu din funcţia de membru al Colegiului CNSAS, după ce actul prin careinspectorii de integritate constataseră incompatibilitatea acestuia a rămasdefinitiv prin necontestare.

Într-uncomunicat de la sfârşitul lunii februarie, ANI anunţa că a primit de la Curteade Apel Bucureşti o înştiinţare care informa că actul de constatare aincompatibilităţii lui Dinescu nu a fost contestat în termenul de 15 zileprevăzut de lege, astfel că el a rămas definitiv, conform legii după care ANIfuncţionează. "Am transmis deja Parlamentului adresa de la Curtea de ApelBucureşti, care confirma faptul că actul de constatare în cazul domnuluiDinescu a rămas definitiv", a declarat, pentru MEDIAFAX, secretarulgeneral al ANI, Horia Georgescu.

Încomunicat, ANI anunţa că cere Parlamentului să înceapă demersurile pentrudemiterea lui Dinescu din Colegiul CNSAS.

ANI acomunicat, în 3 februarie, că inspectorii de integritate au descoperit căMircea Dinescu se află, din anul 2006, în stare de incompatibilitate, întrucâtdeţine simultan atât calitatea de membru al Colegiului Consiliului Naţionalpentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) cât şi funcţia de administratoral unor societăţi comerciale.

"Întermen de 15 zile de la data comunicării actului de constatare a conflictuluide interese sau a stării de incompatibilitate, persoana verificată poate facecontestaţie", conform prevederilor legale, spunea ANI, într-un comunicatdin 3 februarie.

În aceeaşizi, Dinescu se declara "scârbit" de situaţie şi anunţa că nu vacontesta în instanţă incompatibilitatea descoperită de ANI. La mai mult de osăptămână, Dinescu a revenit şi a anunţat că a depus la CNSAS "mai multedocumente" care să ateste faptul că nu s-ar fi aflat în incompatibilitate,reprezentanţii instituţiei urmând să se ocupe în numele lui de demersurilejuridice împotriva ANI.

MirceaDinescu a contestat în termenul prevăzut de lege decizia ANI privindincompatibilitatea sa, transmiţând documentele către Curtea de Apel prin poştă,în ultima zi din termenul prevăzut de lege pentru formularea unei contestaţii,au declarat atunci, pentru MEDIAFAX, surse din CNSAS.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-03-27Parerea ta...

JJ
03 Sep 2010

Nu inteleg ce are una cu alta?In guvern toti sau aproape toti ministrii au firme!nu i-a revocat nimeni.
NRDOBROGEA
06 Sep 2010

Sulfina Barbu face studii de impact prin KVB Economic SRL. Nu e si asta o incompatibilitate? Vreo sapte arhitecti, membrii ai Comisiei Tehnice de Urbanism si Amenajarea Teritoriului-Bucuresti isi voteaza proiectele reciproc, fara urma de deontologie, in detrimentul sanatatii bucurestenilor care se vad vaduviti si de ultimele arii verzi, oxigenante ale capitalei. In ciuda conflictului de interese cu functiile lor de cadre didactice ai Universitatii de Arhitectura...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine