2020-02-26 00:28

UPDATE. Român, împuşcat mortal de un poliţist în apropiere de Paris, în timpul unui control. Autorităţile au deschis o anchetă

 |  06:57
UPDATE. Român, împuşcat mortal de un poliţist în apropiere de Paris, în timpul unui control. Autorităţile au deschis o anchetă

Un român, în vârstă de 42 de ani, a fost împuşcat mortal, marţi seara, de un poliţist, în timpul unui control de identitate în Montgeron, o comună franceză situată în apropiere de Paris, relatează cotidianul francez Le Figaro, citat de Mediafax.

UPDATE, ora 8.26 O anchetă judiciară a fost deschisă marţi seara, după ce un cetăţean român a fost împuşcat mortal de către un poliţist francez, la Montgeron (Essonne), pe strada Moulin de Senlis, a precizat prefectura din Essonne, citată de Le Parisien în ediţia electronică şi Mediafax.

Locuitorii din zonă au alertat poliţia, ei reclamând faptul că au fost deranjaţi pe timpul nopţii. Poliţiştii care au ajuns la faţa locului au constatat că este vorba despre persoane în stare de ebrietate, şi au chemat poliţia naţională.

"Unul dintre bărbaţi avea o sticlă în mână. A spart-o şi a înaintat, în timp ce un poliţist a căzut. Simţindu-se ameninţat, acesta din urmă a tras", a declarat o sursă apropiată anchetei.

O sursă apropiată anchetei a precizat că, marţi seara, în jurul orei 19.00 (20.00, ora României), trei bărbaţi "în stare de ebrietate şi destul de enervaţi au cauzat neplăceri" pe o stradă din Montgeron.

Mai mulţi poliţişti municipali s-au deplasat la faţa locului, dar din cauza agresivităţii celor trei bărbaţi, a fost chemată o echipă a poliţiei naţionale.

Doi dintre bărbaţi au acceptat să se supună instrucţiunilor poliţiei, însă al treilea a refuzat. Din primele elemente ale anchetei reiese că el s-a îndreptat ameninţător către un poliţist, "ţinând în mână o sticlă spartă". În acel moment poliţiştul l-a împuşcat mortal pe român.

Victima, cetăţeanul român în vârstă de 42 de ani, rezident în Franţa, a murit pe loc. Ceilalţi doi bărbaţi au fost reţinuţi şi plasaţi sub arest.

Inspecţia generală a poliţiei naţionale (IGPN) a fost sesizată în acest caz. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine