2020-08-12 01:28

Româncă sechestrată şi violată timp de 9 ani în Sicilia

 |  21:01
 Româncă sechestrată şi violată timp de 9 ani în Sicilia

O imigrantă româncă a fost sechestrată timp de nouă ani la o fermă din regiunea italiană Sicilia, timp în care ea a fost violată de patronul pentru care lucra şi a fost forţată să facă mai multe avorturi, scrie “Corriere del Mezzogiorno”. Femeia a fost în cele din urmă eliberată de autorităţi. Românca, în vârstă de 45 de ani, a fost găsită la o fermă din localitatea Acate, situată în provincia siciliană Ragusa, din sudul Italiei.

Femeia a ajuns în Italia în anul 2006, pentru a câştiga mai mulţi bani, necesari pentru a-şi creşte cei şase copii rămaşi în România. A reuşit să se angajeze la această fermă din Sicilia, dar a ajuns să fie sechestrată şi violată de patronul italian, Salvatore Nicosia, în vârstă de 67 de ani. Timp de nouă ani, femeia, mamă a şase copii, a suportat în tăcere violenţele, de teama pierderii locului de muncă, situaţie care ar fi adus-o în imposibilitatea de a mai trimite bani familiei din România, precizează “Corriere del Mezzogiorno”. Femeia reuşise să fugă din fermă pentru scurt timp, dar a fost prinsă de patronul italian. Bărbatul a violat-o de nenumărate ori, în pofida faptului că locuieşte în aceeaşi fermă împreună cu soţia şi cu un copil. Românca a fost nevoită să facă patru avorturi. Femeia a avut curajul de a prezenta situaţia sa incredibilă unui agent al carabinierilor pe care l-a văzut trecând pe lângă gardul fermei. Carabinerii au descins vineri la ferma din provincia Ragusa şi au eliberat-o pe româncă, trimisă într-un centru unde va fi consultată medical şi va primi consiliere psihologică. Italianul Salvatore Nicosia a fost plasat în arest preventiv, fiind încarcerat în penitenciarul din Ragusa. Potrivit procurorului Andrea Reale, patronul fermei este acuzat de sechestrare de persoane în formă agravată şi de agresiuni sexuale.

Realitate înspăimântătoare

În toamna anului trecut, presa italiană semnala că sute de românce de la ferme din Sicilia ajung, în cele mai multe cazuri, sclave sexuale ale fermierilor pentru care muncesc, multe acceptând situaţia de teama pierderii locului de muncă. O anchetă jurnalistică din “L'Espresso” dezvaluie soarta tristă a mii de românce în Sicilia, în zona Ragusa, exploatate şi abuzate de patronii italieni. Angajatorii, denunţă ancheta, profită de starea de necesitate a femeilor, le oferă de muncă, dar le tratează ca pe nişte sclave, abuzându-le chiar şi sexual. Cele care ar avea curajul să refuze, sunt ameninţate cu concedierea şi separarea de copii. “L'Espresso” descoperă o realitate înspăimântătoare în mediul rural din Ragusa, care se dezvoltă pe fondul mizeriei morale din societatea locală, dar şi inacţiunii instituţiilor. Ancheta, semnată de Antonello Mangano, şi publicată în numărul din 15 septembrie 2014 al revistei, se intitulează „Violate în tăcerea câmpurilor din Ragusa, Noua oroare a sclavelor românce”. Ragusa este districtul dublei exploatări a româncelor: agricolă şi sexuală.

Lipsă de solidaritate

Solidaritatea este redusă, chiar şi printre români. Potrivit Ausiliei Cosentini, operatoare socială de la asociaţia Proxima, „lipsa de solidaritate printre români, şi mentalitatea lor de păstrare a tăcerii, se potriveşte cu cea similară a localnicilor. În plus, de câteva luni observ o amplificare a intoleranţei”. Dar multe românce sunt resemnate. “Dacă eşti obişnuit cu România, aici nu e atât de greu”, explică una dintre femei. Româncele vin de la Botoşani, una dintre zonele cele mai sărace ale ţării. Şi acolo lucrau pe câmp. Sunt primele care pleacă din România. Soţii, dacă sosesc, sosesc după. Între timp italienii devin stăpânii vieţii şi morţii lor. În articol este prezentat cazul unei românce căsătorite, care îi îndeplineşte dorinţele patronului. Soţul ei se preface că nu se întâmplă nimic ca să nu-şi piardă locul de muncă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-04-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz