2020-02-26 19:43

Româncă condamnată în Franţa, pentru că spăla banii traficanţilor de droguri

 |  19:23

O femeie a fost prinsă la Galaţi fiindurmărită de autorităţile franceze pentru activităţi de crimă organizată şispălare de bani. Ea s-a sustras cercetărilor şi a fost condamnată, în lipsă, lapatru ani de închisoare. Femeia a fost prezentată magistraţilor din cadrulCurţii de Apel Galaţi care au confirmat mandatul european de arestare, fiindîncarcerată în arestul IPJ Galaţi în vederea extrădării.

O femeie din Galaţi, urmărităinternaţional de autorităţile franceze pentru complicitate la activităţi decrimă organizată şi pentru spălarea urmelor într-un posibil caz de trafic deheroină, a fost prinsă de poliţiştii români în Galaţi şi urmează să fieextrădată. Poliţiştii Serviciului Urmăriri din cadrul IPJ Galaţi au primit,miercuri seară, informaţia că Puica Ioana Răcaru, în vârstă de 40 de ani,urmărită internaţional din 3 mai 2010 de autorităţile franceze urmează săsosească la domiciliul ei din oraşul Galaţi. O echipă formată din treipoliţişti s-a postat în apropierea imobilului. În jurul orei 21.00, femeia aapărut. Poliţiştii au încercuit-o şi şi-au declinat identitatea. Luată ca dinoală, femeia nu a opus nici un fel de rezistenţă.

Banii din perne

Puica Ioana Răcaru a fost condamnată deTribunalul de Mare Instanţă din Bordeaux din Franţa, pentru participare laactivităţile unei reţele de crimă organizată şi spălarea produsuluiinfracţional. În 6 iulie 2008, Ioana Răcaru a fost oprită pentru un control lagraniţa dintre Spania şi Franţa, aflându-se într-un autoturism înmatriculat înMarea Britanie, împreună cu un cetăţean indian. La controlul maşinii,autorităţile franceze au găsit 1.225.450 de euro, 2.000 de dolari şi 660 de liresterline, bani ascunşi în perne de mobilier pentru grădină. Banii au fostconfiscaţi, iar cei doi au fost cercetaţi în stare de libertate. Ulterior, înurma expertizelor făcute asupra bancnotelor, autorităţile franceze au stabilitcă banii prezentau urme de heroină. Românca s-a sustras cercetărilor şiprocesului, existând indicii că a fugit în România.

Anchetatorii spun că Ioana Răcarudeţine o firmă în Anglia şi că de când a fost condamnată s-a „plimbat” între România şi Anglia de mai multe ori. “Stătea în România,două-trei săptămâni, apoi alte două-trei săptămâni în Anglia. Miercuri seară amaflat că vine acasă şi am reuşit să o prindem”, ne-au declarat surse din cadrul poliţiei gălăţene.

Puica Ioana Răcaru a fost reţinutăpentru 24 de ore, de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, iar ieria fost prezentată Curţii de Apel Galaţi pentru emiterea mandatului de arestare,în vederea extrădării către autorităţile franceze, care au condamnat-o pefemeie la patru ani de închisoare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-11-25Parerea ta...

INFORMATORUL
24 Sep 2010

daca e cetaten romin dece o trimite in franta pe cersetori dece nu ii condmna si sa ramina in puscarie in franta hai pe bune nu ma mai cenzurati
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine