2019-10-15 16:48

ROMÂNIA, ÎN PERICOL. În Italia, după GRAŢIERE, numărul infracţiunilor s-a triplat

 |  17:33
ROMÂNIA, ÎN PERICOL. În Italia, după GRAŢIERE, numărul infracţiunilor s-a triplat

Asociația pentru Apărarea Drepturilor Omului în România - Comitetul Helsinki (APADOR), prin vocea avocatului Nicoleta Popescu, atrage atenția că ordonanța de urgență privind grațierea, promovată de PSD, nu este benefică în niciun fel României. Dimpotrivă. Nicoleta Popescu dă exemplul Italiei care, după grațiere, s-a confruntat cu un număr triplu de infracțiuni. De această ordonanță ar beneficia criminalii, pedofilii, traficanții de persoane și de droguri și cei care au comis crime împotriva umanității.

„A veni cu o măsura de grațiere nu e soluția. S-a demonstrat că această soluție pe termen scurt nu produce efecte care să ducă la decongestonarea sistemului. În Italia s-a dovedit că recidiva a fost de 50%, a crescut de trei ori numărul infracțiunilor. În România, recidiva e de 75%. După o anumită perioadă, 75% se vor întoarce în penitenciar prin fapte noi penale. În momentul în care va intra în vigoare această ordonanță în forma prezentă în spatiul public, vor beneficia de această grațiere parțială toți cei care au săvârșit omoruri, violuri, toți cei care au comis fapte de genul trafic de persoane, pedofilie, trafic de droguri și, să nu uităm, crime împotriva umanități”, a spus la Digi24 Nicoleta Popescu. În altă ordine de idei, avocatul afirmă că supraaglomerarea penitenciarelor este o situație falsă: „Cel mai aflomerat sistem penitenciar este de 148%, al Ungariei. Franța are supraalomerare de 113%, România de 103%. În nicun caz nu putem discuta despre urgență”.

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-26Parerea ta...

MAFIA PSD
26 Ian 2017

Pe mafiotii psd VOTATI DE GUNOAELE SOCIETATII nu- i intereseaza decat libertatea lor.Vor calca totul in picioare si nu vor tine cont de nimic. La fel au facut si cu referendumul pentru 300 de hoti .Poporul pentru ei nu inseamna nimic.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray