2020-02-26 22:34

ROMÂNIA, interesată de achiziția tancului german LEOPARD 2. Ministrul Gabriel LEȘ: „Avem discuții tehnice, la acest moment...”

 |  17:54
ROMÂNIA, interesată de achiziția tancului german LEOPARD 2. Ministrul Gabriel LEȘ: „Avem discuții tehnice, la acest moment...”

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a confirmat, vineri, că există discuţii cu reprezentanţii Agenţiei Europene de Apărare (EDA) pe tema achiziţiei de către Armata Română a unor tancuri de luptă de producție germană, Leopard 2, însă acestea, spune el, „au o componentă preponderent tehnică în acest moment".

Leş a arătat că „acest proiect a fost promovat de EDA în anul 2016, în contextul Iniţiativei UE privind punerea în comun şi partajarea capabilităţilor pentru apărare".

„Este prematur să vorbim la acest moment despre concretizarea proiectului derulat de Agenţia Europeană de Apărare (EDA) în ceea ce priveşte optimizarea capabilităţilor de tip tanc principal de luptă Leopard 2 pentru Armata României, pentru că sunt necesare o serie de proceduri de parcurs la nivelul EDA. Confirm faptul că avem discuţii la acest nivel, dar acestea au o componentă predominant tehnică în acest moment", a precizat Gabriel Leş, pe Facebook.

Ministrul Apărării a menţionat că pentru definirea proiectului EDA a organizat, până la această dată, un număr de zece grupuri de lucru la care reprezentarea MApN a fost asigurată de specialişti din cadrul Reprezentanţei Permanente a României pe lângă UE, Reprezentanţei Militare a României la NATO şi UE, Departamentului pentru Armamente, Statului Major al Forţelor Terestre şi Direcţiei planificare integrată a apărării.

„Argumentaţia principală a echipelor tehnice MApN în a susţine acest demers este faptul că reprezintă o variantă optimă pentru realizarea capabilităţii 'Armoured Heavy Battalion' din cadrul Brigăzii de infanterie grea, asigurând oportunităţi de implicare a industriei naţionale de apărare, atât în modernizarea platformelor, cât şi pentru asigurarea suportului logistic integrat pe ciclu de viaţă", a adăugat ministrul.

Tancul principal de luptă Leopard 2 a intrat în dotarea armatei germane începând cu anul 1979, fiind modernizat de-a lungul anilor până la varianta actuală Leopard 2A6. Compania producătoare a tancului este Krauss-Maffei Wegmann, armamentul fiind realizat, în principal, de concernul Rehinmetall.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-12Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
12 Iul 2019

LEopard2 e foarte bun// doar ca armatele actuale nu mai folosesc tancuri -la noi in Romania s-a atacat cu coruptia si mafia din politica-cu ce platesti arme daca banii se fura de catre mafioti
VIATA
12 Iul 2019

Second hand. Romanul acum trăiește, consuma și doarme din second hand maine se va lupta second hand și va zbura tot second hand.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine