2019-05-26 00:10


România reacționează la JIGNIRILE oficialului italian: ”Este INACCEPTABIL”

 |  18:09
România reacționează la JIGNIRILE oficialului italian: ”Este INACCEPTABIL”

MAE a reacţionat, joi, la declaraţiile vicepremierului italian, Matteo Salvini, care a acuzat România şi Bulgaria că trimit "sclavi" în Europa occidentală, susţinând că este inacceptabilă orice asociere între cetăţenii unei ţări şi un fenomen infracţional.

”MAE consideră inacceptabilă orice asociere între cetăţenii unei ţări şi un fenomen infracţional, orice manifestare care poate genera fenomene de ură rasială sau xenofobie. Situaţia cetăţenilor care comit infracţiuni trebuie abordată fără stereotipii şi, în nici un caz, pe baze etnice sau nerespectând principiului nediscriminării. Legea trebuie să se aplice, în mod egal şi ferm, indiferent de cetăţenie sau de etnie. Ca stat membru al UE, România manifestă o intensă preocupare şi acţionează pentru prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi a traficului de persoane, indiferent sub ce formă se manifestă: cerşetorie, exploatare sexuală, exploatare prin muncă etc”, se arată într-un răspuns al MAE la o solicitare MEDIAFAX.

Potrivit MAE, România îşi asumă responsabilităţile care îi revin în ceea ce priveşte modul în care proprii cetăţeni se comportă în străinătate, aliniindu-se standardelor internaţionale în domeniul prevenirii şi combaterii traficului de fiinţe umane, fiind parte la principalele instrumente internaţionale în materie.

”În ceea ce priveşte numărul mare de cetăţeni români care se află pe teritoriul Italiei sau al oricărei alte ţări, România colaborează strâns cu autorităţile din statele gazdă pentru gestionarea şi prevenirea problemelor ce derivă din acest fenomen şi este gata să intensifice această colaborare. De asemenea, cu privire la cooperarea bilaterală în domeniul afacerilor interne, în prezent, România dispune de o reţea de ataşaţi de afaceri interne sau ofiţeri de legătură în majoritatea statelor europene, în special în zonele în care se regăsesc comunităţi importante de cetăţeni români. Ministerul Afacerilor Externe menţine o strânsă colaborare cu ataşaţii de interne, implicarea directă a acestora a devenit tot mai necesară în procesul de prevenire şi combatere a traficului de persoane, în special în zonele în care se regăsesc comunităţi importante de cetăţeni români”, se mai arată în răspunsul MAE.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-08-09

TAGURI: mae, ministru italian, sclavi, europa
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
09 Aug 2018

Atata timp cat primul ministru este analfabet iar camerele parlamentului sunt conduse de penali nu ai cum sa reactzionezi dupa picior de egalitate cu o.ologii din Italia. Ei profita de aceste lucruri si de faptul ca guvernul RO. ESTE in termeni diplomatici NEFREGVENTABIL. CU ACEST GUVERN CONDUS DIN UMBRA DE UN PUSCARIAS ROMANIA NU POATE AVEA DIALOG CU NIMENI DIN LUMEA CIVILIZATA.
FRAUDELE TIGANESTI PSDRAC-NEA
09 Aug 2018

uite ce spun si nemtii despre fraudele cu asigurari sociale>>'Guvernul federal a adormit la cârma acestei probleme şi trebuie să reacţioneze în sfârşit la faptul că există persoane care fug de sărăcie în Europa', a declarat pentru dpa primarul oraşului Duisburg, social-democratul Soeren Link. Potrivit acestuia, cetăţeni din state est-europene mai sărace ale UE, în special, sunt atraşi în Germania de promisiunea unei prosperităţi pe care nu o pot obţine acasă. 'Avem în prezent în jur de 19.000 de persoane din România şi din Bulgaria care locuiesc la Duisburg, majoritatea membri ai minorităţilor roma şi sinti. În urmă cu şase ani, în 2012, aveam numai 6.000', a indicat el. Primarul a criticat ceea ce a numit organizaţii infracţionale de trafic specializate în oferirea de acces ilegal la sistemul social guvernamental pentru imigranţi care adesea revin în ţările de origine la scurt timp după ce au devenit formal rezidenţi în Germania.
FANE BOS
10 Aug 2018

in viata voastra no sa stiti cei aia jmekerie.. ;) vo spune un versat cu diploma la academia de jmekerie.. ;) fraerilor care sunteti.. ;)
Random imageUltimele stiri


STARBAG