2019-10-20 04:25

România, condamnată din nou de CEDO, pentru condiţiile din penitenciare

 |  20:08
România, condamnată din nou de CEDO, pentru condiţiile din penitenciare

MariusStelian Cucolaş, un fost deţinut, condamnat pentru fals şi uz de fals, acâştigat 8.000 de euro ca daune morale de la statul român, la Curtea Europeanăa Drepturilor Omului, pentru condiţiile în care a fost încarcerat înpenitenciarele din România. Statul va trebui să îi plătească şi aproape 1.300de euro drept cheltuieli de judecată.

Acestaa fost condamnat de o instanţă din Suceava, în 2001, la 13 ani de închisoarepentru fals şi uz de fals. El a fost încarcerat, pe rând, în mai multepenitenciare din ţară - Botoşani, Jilava sau Poarta Albă. În 2004 a fosttransferat într-un spital penitenciar, fiind eliberat condiţionat în decembrie2007.

Cucolaşa reclamat faptul că a fost încarcerat în celule supraaglomerate, prostluminate şi neîncălzite în timpul iernii.În celule erau circa 70 de paturi, în care dormeau mult mai mulţideţinuţi. Judecătorii CEDO au decis că plângerea este admisibilă şi că statulromân a încălcat articolul 3 al Convenţiei Drepturilor Omului, potrivit căruianici o persoană nu poate fi supusă torturii. (A.H.)


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638946-03-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray