2020-06-01 16:52

Romeo Stavarache, rămas liber, dar fără funcție

 |  21:35
Romeo Stavarache, rămas liber, dar fără funcție

Primarul suspendat al Bacăului, Romeo Stavarache, aflat în arest la domiciliu, a fost pus sub control judiciar, vineri, de Curtea de Apel Bacău, printr-o decizie definitivă, însă instanţa i-a interzis să îşi exercite funcţia sau să intre în sediile Primăriei şi Consiliul Local.

Curtea de Apel Bacău a înlocuit, vineri, măsura arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar pentru primarul suspendat al municipiului Bacău, Romeo Stavarache, după ce acesta a contestat o hotărâre din 28 martie a Tribunalului Bacău, prin care îi era prelungit cu 30 de zile arestul la domiciliu. 

Instanţa i-a interzis însă lui Stavarache să mai ocupe funcţia de primar sau să intre în sediul Primăriei şi al Consiliul Local Bacău.  

"Pe timpul controlului judiciar, impune inculpatului să respecte obligaţia să nu se deplaseze la sediile Primăriei municipiului Bacău şi Consiliului Local al municipiului Bacău ori în locaţiile în care se desfăşoară şedinţele Consiliului Local al muncipiului Bacău şi să nu exercite funcţia de primar al municipiului Bacău ori al altui municipiu sau comune", se arată în hotărârea Curţii de Apel Bacău, aceasta fiind definitivă.

Decizia de înlocuire a arestului la domiciliu cu controlul judiciar a fost luată după ce avocatul lui Stavarache a invocat problemele de sănătate ale acestuia. 

Stavarache a fost internat pentru investigaţii medicale, în perioada 23-25 martie, la un spital din Iaşi, cu acordul instanţei.

Romeo Stavarache a fost trimis în judecată în 25 iulie 2014, fiind acuzat de cinci infracţiuni de luare de mită după ce, în perioada 2008-2011, ar fi primit suma totală de 2,3 milioane de lei de la oamenii de afaceri Costel Căşuneanu, Liviu Vasile Cenuşă şi Liviu Goian, precum şi de la fostul director Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Est Constantin Apostol.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-04-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine