2020-08-08 03:44

Rudel Obreja, condamnat. Închisoare cu suspendare pentru fostul preşedinte al FRB

 |  09:24
Rudel Obreja, condamnat. Închisoare cu suspendare pentru fostul preşedinte al FRB

Rudel Obreja a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influență, potrivit unei decizii a Curţii de Apel București (CAB). Acesta este acuzat că i-a cerut lui Sorin Ovidiu Vîntu un milion de euro pentru a interveni la judecători de la ÎCCJ, transmite Agerpres.

De asemenea, instanţa a decis ca Rudel Obreja să presteze muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile.

Inițial, Rudel Obreja a fost condamnat de Tribunalul București la 3 ani închisoare cu executare. Judecătorii de la Curtea de Apel București au decis ulterior, în apel, ca această pedeapsă să fie cu suspendare.

Procurorii DNA susţin că, „în perioada septembrie 2013 — ianuarie 2014, Rudel Obreja a pretins în mod direct de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu (denunțător în cauză) suma de 1.000.000 euro, lăsând să se creadă că are influență asupra judecătorilor învestiți cu soluționarea unui dosar aflat pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție. Hotărârea respectivă avea în vedere judecarea recursului declarat de Vîntu, în calitate de inculpat, împotriva unei soluții de condamnare la pedeapsa închisorii pentru favorizarea infractorului”. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-03-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz