2019-10-18 21:58

S-a aflat numele noului AMBASADOR al Marii Britanii la București

 |  21:01
S-a aflat numele noului AMBASADOR al Marii Britanii la București

Noul ambasador al Marii Britanii în România, începând din luna august, va fi Andrew James Noble, care îl va înlocui pe Paul Brummell, actualul șef al misiunii diplomatice a UK la București, al cărui mandat se încheie după 4 ani.

Viitorul ambasador britanic Andrew Noble, care încă nu și-a prezentat scrisorile de acreditare președintelui Iohannis, este diplomat de carieră, iar ultimul său post deținut a fost cel de ambasador al Regatului Unit în Algeria, pe care l-a ocupat începând cu anul 2014, scrie Profit.ro.

Anterior, în perioada 2009-2013, Noble a fost vice-ambasador în Germania, precum și consul general și consilier politic în cadrul misiunii diplomatice britanice la Berlin. Între 2005 și 2009, a fost director în cadrul centralei Foreign Office din Londra, la departamentul de securitate și proprietăți imobiliare externe. Andrew Noble a mai ocupat postul de vice-ambasador și consul general al Marii Britanii în Grecia, între 2001 și 2005, precum și pe cele de șef al secției politice al ambasadei UK în Africa de Sud (1994-1998), secretar secund al ambasadei de la Bonn, responsabil cu politica externă și relațiile bilaterale (1987-1989) și atașat britanic pe lângă Ministerul de Externe al Germaniei Federale (1986-1987).

În perioadele dintre însărcinările externe menționate, Noble a revenit în centrala Foreign Office, unde a îndeplinit funcții legate de politica de securitate, dar și de relațiile cu Comunitatea Europeană. Andrew James Noble și-a început cariera diplomatică în 1982, iar în anul următor a fost trimis la ambasada britanică de la București, unde a petrecut 4 ani, ocupând succesiv posturile de secretar 3 și secretar secund, în cel din urmă având însărcinări politice. A fost rechemat de la post din România în anul 1986. Viitorul ambasador al Marii Britanice la București este căsătorit și are 4 copii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-14Parerea ta...

LEVST.
15 Iun 2018

Multumim Excelentei Sale , Mr.Brummell pentru serviciul adus Coroanei si Poporului Englez cat si pentru neobositul effort de a mai lumina si Romania, iar noului ambassador, Excelentei Sale , Mr. A.J. Noble, ii uram un Bun Venit, si suntem siguri ca -cunoscand deja Romania- va adduce un serviciu de exceptie, pentru ambele tari.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray