2020-02-18 03:00

S-a dat SENTINȚA! Hrebenciuc, condamnat la ÎNCHISOARE cu EXECUTARE. Cât stă după gratii

 |  13:47
S-a dat SENTINȚA! Hrebenciuc, condamnat la ÎNCHISOARE cu EXECUTARE. Cât stă după gratii

Fostul lider PSD Viorel Hrebenciuc a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor de păduri.

Sentința, care nu este definitivă și poate fi contestată, vine la trei ani de la începerea procesului.

Procurorii ceruseră pedeapsa maximă pentru Viorel Hrebenciuc - 12 ani de închisoare.

În același dosar a fost condamnat și fostul deputat Ioan Adam, tot la doi ani de închisoare.

Dosarul este legat de retrocedarea ilegală a peste 43.000 de hectare de pădure în judeţul Bacău, în care sunt implicaţi, alături de Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam, Andrei Hrebenciuc, fiul fostului deputat PSD, fostul senator și ministru al Justiției Tudor Chiuariu şi fostul şef al Romsilva Adam Crăciunescu.

În ianuarie 2015, fostul deputat Viorel Hrebenciuc, fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, fostul deputat Ioan Adam, fostul senator Tudor Chiuariu şi alte 13 persoane au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie, în dosarul retrocedării ilegale a peste 43.000 de hectare de pădure din judeţul Bacău.

În acest dosar au fost judecaţi şi Gheorghe Paltin-Sturdza, beneficiarul pădurilor din judeţul Bacău, judecătorul Lorand Andras Ordog de la Tribunalul Covasna, fostul şef al Romsilva Adam Crăciunescu, judecătoarea Anca Roxana Adam de la Tribunalul Braşov, soţia lui Ioan Adam, Dan Costin Bengescu, Iosif Kadas, Sorin Ion Iacob, Janica Poenaru, Ioan Gheorghe Varga, Daniel Constantin Călugăr, Ioan Matasel, Rodica Gabriela Zaharia şi Iulian Durlan.

Retrocedarea a peste 43.000 de hectare de pădure s-ar fi făcut în baza unor decizii ilegale ale unor judecători, cu implicarea unor parlamentari, pentru obţinerea ilegală a unor sume mari de bani, conform DNA. Grupul infracţional ar fi folosit inclusiv firme offshore pentru a ascunde provenienţa banilor.

Păgubită în acest caz este Romsilva, care a pierdut aproape 304 milioane de euro după ce Sturdza a reuşit să între în posesia celor peste 43.000 de hectare de pădure.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-10Parerea ta...

NEGRO
09 Mai 2018

Putin! Foarte putin! Si nu se stie daca nu va fi iertat de treptele superioare ale justitiei ce vor prelua cazul dupa contestare, daca alianta PSD-SLDE isi va duce la implinire opera de anihilare totala a jurisprudentei in Romania. Si el si ceilalti penali care s-au strecurat in ierarhia politica postdecembrista au sansa sa scape si sa-si continue nestingheriti jafurile. Deja varfurile PSD-ALDE au reluat legaturile cu interlopii care-i servesc, dupa eliberarea lor din puscarii de catre actualul ministru al justitiei, Tudorel Toader. Pretextul conditiilor grele din penitenciare a fost special pregatit pentru aceasta: eliberarea hotilor marunti, dar si a marilor interlopi ce-si vor aduce contributia la intimidarea maselor in perioadele de scrutin. Politicienii puterii vor continua debilitarea institutiilor democratice, iar interlopii vor accentua starea de anxietate a maselor sa nu iasa la vot. De aici pana la perpetuarea dictaturii cleptocratiei, pana spre anii 2040, cum afirma domnul Dragnea, nu mai sunt decat cativa pasi. Prin urmare, e cazul sa la aratam ca ne pasa. Folositea irationala, barbara a puterii primitive a oligarhilor PSD-ALDE nu trebuie sa ne sperie. In fata ghioagelor interlope numarul celor rationali, hotarati si pasnici nu trebuie sa se micsoreze, ci, dimpotriva, sa-i colpeseasca. De-abia atunci vor tremura ei de frica. Pentru ca sunt lasi in esenta, nu au capacitatea de a se comporta firesc in conditii normale. Asa sa ne ajute Dumnezeu!
AU FURAT SI DISTRUS ROMANIA
11 Mai 2018

Pentru mita primita de la Taher Fathi, a fost iertat de procurorii cu dosarele la sertar? Electroputere Craiova, Afacerea Marriott,niste mici mizilicuri
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine