2020-01-26 02:26

S-a modificat CODUL PENAL. Ce se întâmplă cu abuzul în serviciu

 |  22:56
S-a modificat CODUL PENAL. Ce se întâmplă cu abuzul în serviciu

Ministrul Justiției, Florin Iordache a anunțat, marți seara, la finalul ședinței de guvern că Executivul a dat o Ordonanață de Urgență pentru modificarea Codului Penal.

”Abuzul în serviciu e în concordanţă cu deciziile curţii. Plus acel cuantum stabilit. Cuantumul de 200.000 de mii de lei. Nu este sancţionat penal ce este sub 200.000 de lei. Asta ne-a recomandat Curtea. Această limită este una rezonabilă.

Nu dezincriminăm abuzul în serviciu.

Ordonanţa şi legile nu sunt pentru oameni politici sau persoane. E conform deciziilor Curţii.

Şi la instituţia denunţătorului. Faptele rămân. Citiţi textul şi discutăm.

Legile în această ţară le face Guvernul sau parlamentul. Parlamentul să dezbată şi să modifice dacă ceva nu e în regulă.

La acestă oră a fost şedinţa de Guvern. În ordinea de zi sunt mai multe proiecte. Ordinea de zi a fost suplimentată. Guvernul poate suplimenta ordinea de zi. Oportunitatea o stabileşte Guvernul.

Eu nu ştiu date din dosarul lui Liviu Dragnea. Altă întrebare.

Nu ştiu când va fi în Monitorul Oficial publicată. Nu e treaba mea. Oportunitatea o stabileşte ministerul.", a mai spus Iordache.

Modificarile aduse Codului Penal si celui de Procedura Penala au fost criticate de institutiile din domeniul justitiei, care au avertizat ca fapte de coruptie vor fi dezincriminate.Concret, Ministerul Justitiei vrea sa redefineasca abuzul in serviciu si introduce o limita a pagubei de 200.000 de lei. Printre institutiile care au criticat dur aceasta masura a fost DNA, care a atras atentia ca modificarile denota ca se urmareste favorizarea anumitor persoane.De exemplu, unul dintre beneficiari ar fi chiar liderul PSD. Desi Liviu Dragnea neaga ca ar beneficia de efectele vreuneia dintre ordonante, datele din dosarele sale in contrazic. In cazul sau, prejudiciul in dosarul a carui judecata a inceput chiar azi, este de 108.000 de lei, sub pragul de 200.000 impus de noul proiect de lege privind abuzul in serviciu.In cazul angajarilor ilegale de la Protectia Copilului Teleorman, Dragnea este acuzat de instigare la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. Prin dezincriminarea partiala a abuzului in serviciu, el ar ramane doar cu o acuzatie de instigare la fals, o infractiune minora.Si, odata ce ar intra in vigoare si legea gratierii, ar disparea pedeapsa de doi ani cu suspendare primita in dosarul Referendumului. Astfel, Dragnea nu ar mai risca nicio pedeapsa in cazul in care ar fi gasit vinovat in dosarul Protectia Copilului Teleorman.Si acest caz este doar unul. Alte "nume grele" ar scapa de dosare si prejudicii uriase nu vor mai putea fi recuperate niciodata.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-02-01Parerea ta...

REVOLTA2
31 Ian 2017

trebuie arestat acest grup infractional organizat .dragnea esti terminat ca om .trebuie sa fugi din romania .
ORDIN
01 Feb 2017

jandarmi arestati grupul criminal organizat dragnea pentru ca altlfel dupa ce vor iesi 20 mil veti fi distrusi.vreti razboi veti avea razboi.toata romania in strada .psd terminati.iohannis demite guvernul si parlamentul.
REVOLTA 3
01 Feb 2017

Nu va revoltati prin razboi oameni buni.Nu faceti pe plac antenei 3.Chiriac si Ciuvica vor rade de noi si se vor bucura.Fara violenta.Sa ne ajute Dzeu sa schimbam ceva ptr noi si copiii nostri.
JANDARMI
01 Feb 2017

arestati grupul infractional dragnea alfel veti plati scump maine vor fi strada 20 mil in strada .dragnea arestat .dragnea trebuie sa pleci din romania
MAN ALEXANDRA
01 Feb 2017

MAMA A 3 COPII, AL CAROR VIITOR IMI DORESC SA FIE TRAIT AICI IN ROMANIA LANGA MINE. TE BLESTEM DRAGNEA SA SE ALEAGA PRAFUL SI PULBEREA DE TINE SI DE IORDACHE SI DE RUDELE TALE DE GRADUL 2 ASA CUM LE- AI DAT IN ORDONANTA.IN STRADA DRAGI ROMANI, ACOLO NE VOM GASI DREPTATEA.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine