2020-07-11 18:29

S-a semnat contractul pentru secțiunea 5 din Autostrada Sibiu-Pitești. Orban cere ca lucrările să fie finalizate înainte de termen

 |  19:33
S-a semnat contractul pentru secțiunea 5 din Autostrada Sibiu-Pitești. Orban cere ca lucrările să fie finalizate înainte de termen

Mariana Ioniță, directorul general al Companiei Naționale de Administare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a semnat astăzi împreună cu Luca Canino, managerul Astaldi Romania, contractul pentru construcția celor 33 de kilometri de autostradă aferenți secțiunii 5 din autostrada Sibiu-Pitești.

La eveniment au participat inclusiv premierul Ludovic Orban și ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

"Nu am aplaudat semnarea contractului, o să aplaud dacă acest contract va fi finalizat în cele mai bune condiţii şi de preferat înaintea termenelor stabilite acolo. 12 luni proiectarea şi patru ani execuţia mie mi se pare o perioadă de timp prea lungă", a spus premierul Orban, după semnarea contractului.

El a cerut constructorilor să urgenteze lucrările și să nu facă rabat de la calitate.

La rândul său, reprezentantul companiei Astaldi a dat asigurări că se intenţionează scurtarea termenelor de execuţie, dacă nu vor apărea alte impedimente."Suntem şi noi nerăbdători să începem şi vă asigur că vom face tot posibilul pentru ca să scurtăm termenele (...). Ne ducem la Curtea de Argeş, un loc (...) foarte important pentru istoria României şi suntem extrem de mândri că avem posibilitatea să contribuim şi noi la această autostradă", a declarat Canino.

Bode: 2020 este anul Autostrăzii Sibiu-Pitești

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a ținut să menționeze că în acest an vor fi demarcate lucrări și la alte secțiuni ale autostrăzii Sibiu-Pitești.

"Ținta Guvernului Ludovic Orban este să finalizeze cât mai repede obiectivele aflate în execuție. În prezent, avem în lucru 164 de kilometri de autostradă și drumuri expres. Sigur, mă refer la cele care au un fizic de execuție de 70% - 80%, cum sunt cele două tronsoane Sebeș - Turda, 40 de kilometri, loturile de pe A3, 25 de kilometri, sau VO Bacău, în jur de 17 kilometri în regim de autostradă", a spus luni ministrul Transporturilor Lucian Bode. 

Acesta a adăugat că au fost meținute toate șantierele în execuție și că au fost deschise noi șantiere. "După ani de anulări, amânări și blocaje, anul 2020 va fi anul Autostrăzii Sibiu - Pitești. În martie 2020, am început lucrările pe secțiunea 1 Sibiu - Boița. Astăzi, am fost martor la semnarea contractului de proiectare și execuție pentru lotul 5 Curtea de Argeș - Pitești. Până la sfârșitul lunii mai acest an, vom stabili câștigătorul licitației pentru lotul 4 Tigveni - Curtea de Argeș. Estimăm semnarea contractului, în ipoteza fără contestații, în luna iunie 2020", a precizat șeful Transporturilor.

Legat de secțiunea 3, Cornetu-Tigveni, cu o valoare de 4,7 miliarde de lei, Ministerul Transporturilor își propune finalizarea documentației și lansarea licitației de proiectare și execuției până la sfârșitul lunii iunie 2020. Compania de Drumuri a beneficiat de expertiza BEI-PASSA, în ceea ce privește asistența tehnică în specializarea tuneluri, potrivit lui Lucian Bode. 

"Secțiunea 2, Boița - Cornetu, aproximativ 4 miliarde de lei, stadiul actual sunt în curs de investigații studii geotehnice suplimentare. Luând în considerare rezultatele acestor studii, urmează să se finalizeze documentația și să se demareze licitația de atribuire contract de proiectare și execuție", a continuat ministrul Transporturilor, citat de economica.net

În privința secțiunii 6, respectiv drumul de legătură A1 - Râmnicu Vâlcea, ministrul a aminitit că este o licitație în derulare, iar până pe 26 mai urmează să fie depuse ofertele. 

Lucian Bode a mai spus că au fost trimise la Comisia Europeană răspunsurile la solicitările suplimentare, facând referire la problema cu gândacul, vehiculată anul trecut. Acesta și-a exprimat convingerea că cererea de finanțare va fi aprobată și a adăugat că Guvernul a găsit totuși un partener european care ar finanța integral construcția secțiunilor 1,4 și 5 din Autostrada Sibiu - Pitești.

FISA TEHNICA

AUTOSTRADA SIBIU - PITEȘTI, SECȚIUNEA 5

CURTEA DE ARGEȘ – PITEȘTI, KM 92+600 – KM 122+950” 

Constructor: ASTALDI SpA (ITALIA).

Valoarea contractului: 1.710.277.069,34 lei fără TVA.

Traseul Secțiunii 5, este amplasat în județul Argeș și are o lungime de 30,35 km. 

În conformitate cu prevederile contractuale, durata de realizare a acestui contract este de 60  luni, din care 12 luni este perioada de proiectare, iar 48 de luni sunt prevăzute pentru execuția lucrărilor.

Perioada de garanție a lucrărilor ofertată de ASTALDI SpA este de 120 de luni (10 ani.)

Traseul acestei secțiuni începe în zona localităţii Curtea de Arges si contiuă paralel cu râul Argeș până la actuala centură a Municipiului Pitești. Viteza de proiectare este de 120 km/h, iar platforma autostrăzii este de 26,00 m lătime.

Principalele lucrări de artă constau în construcția a 12 poduri, 1 viaduct, 6 pasaje, 3 Noduri rutiere, 1 Spațiu de Servicii, 1 Centru de Întretinere și Coordonare, 1 Parcare de Scurtă Durată.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz