2019-09-18 16:53

S-a VOTAT închisoarea la domiciliu pentru deținuți

 |  23:27
S-a VOTAT închisoarea la domiciliu pentru deținuți

Chiar în ziua în care puterea de la București a primit un cartonaș galben de la Bruxelles și Strasbourg pentru atacurile la adresa justiției, deputații din Comisia juridică au votat pentru proiectul închisorii la domiciliu.

Comisia juridică a Camerei Deputaților a adoptat marți un raport de admitere la inițiativa de modificare a legii privind executarea pedepselor (legea 254/2013), în sensul introducerii posibilității ca infractorii condamnați pentru fapte fără violență să facă închisoare la domiciliu.

Cea mai importantă modificare adusă legii, la inițiativa PSD, prevede că și infractorii care primesc până la 5 ani de închisoare cu executare pot sta acasă, fără niciun fel de supraveghere.

De asemenea, a fost reintrodusă prevederea eliminată de Guvernul Cioloș referitoare la posibilitatea ca infractorilor să le fie scăzute câte 20 de zile de închisoare pentru fiecare lucrare științifică sau invenție.

În schimb, deputații juriști au eliminat prevederea adoptată de Senat privind posibilitatea închisorii la domiciliu a persoanelor condamnate la până la 10 ani de închisoare dacă au în întreținere minori, potrivit G4Media.

Votul asupra modificărilor legislative a fost dat în Comisie chiar în timp de în plenul Parlamentului European era votată rezoluția care amendează dur comportamentul guvernului și parlamentului din România privind statul de drept


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray