2020-03-29 04:08

S-au majorat pedepsele pentru cei care nu respectă carantină și izolarea sau infectează pe alții

 |  06:27
S-au majorat pedepsele pentru cei care nu respectă carantină și izolarea sau infectează pe alții

Guvernul Orban a adoptat în ședința de miercuri proiectul de ordonanță de urgență prin care se măresc pedepsele pentru cei care nu respecta carantina și izolarea, potrivit surselor ziarului Puterea.

Proiectul prevede majorarea pedepselor pentru cei care nu respectă regulile și îi infectează și pe alții.

Dacă infectează o persoană, persoana găsită vinovată va primi o pedepsă cu închisoarea de până la 5 ani, iar daca infectează 2 sau mai multe persoane va primi o pedeapsă cu închisoarea de până la 10 ani.

Dacă o persoană a decedat în urma infectării, atunci pedeapsa urmează să fie de închisoare până la 15 ani.

Prin aceste măsuri, Guvernul vrea să-i determine pe cei infectați să rămână în carantină sau izolare.

Ședința de guvern de miercuri are loc prin videoconferință, după ce premierul și miniștrii au intrat în autoizolare. Este prima dupa ce președintele a decretat stare de urgență pentru 30 de zile, de luni, 16 martie.

Principalele măsuri luate de Guvern au fost anunțate la începutul ședinței de premierul Ludovic Orban.

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri că situația revenirii românilor în țară și a transportului de marfă a fost rezolvată în urma unei convorbiri cu omologul sau ungar Viktor Orban. Premierul a anunțat măsuri energice in continuare impotriva celor care vor incalca legea, se urmareste acordarea de puteri sporite fortelor de ordine. Primul ministru a anuntat ca va trebui sa fie injectați bani in economie pentru sustinerea companiilor, a angajaților acestora și a investitiilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-19Parerea ta...

CONSTANTIN
19 Mar 2020

Prea bine ca Guvernul a decis majorarea pedepselor si amenzilor ceicare nu respecta carantina si izolarea!!Problema este ca aceasta Lege sa fie si respectata in forma si spiritul legiuitorului!!!Trebuie curmata sfidarea unor indivizi ce se considera mai presus de Lege !!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine