2020-02-17 23:37

S-au interzis bărbile în armată

 |  19:03
S-au interzis bărbile în armată

În armată s-a interzis portulbărbilor. Ordinul a fost pus în aplicare la începutul acestei săptămâni şi areca scop întărirea ordinii şi disciplinei militare. Nu ştim dacă va fi mai multăordine după ce vor dispărea bărboşii, dar sigur subordonaţii amiraluluiGheorghe Marin care luptă prin Afganistan, travestiţi în talibani, şi preoţii militari vor avea un motiv înplus de supărare după ce soldele le-au fost reduse cu 25%.

Pe 15 august 2010, a intrat în vigoareordinul nr. S.M.G.87 pentru aplicarea unor măsuri privind întărirea ordinii şidisciplinei militare, semnat de amiralul Gheorghe Marin, şeful Statului MajorGeneral.

Acesta cuprinde regulile referitoarela portul uniformei, îngrijirea feţei, a coafurii, frizurii şi a portuluiarticolelor de podoabă.

Potrivit documentului care a fost adusla cunoştinţa personalului armatei, militarii bărbaţi, pe timpul executăriiserviciului sau atunci când poartă uniforma militară, trebuie să aibă o frizurădecentă, cu părultuns scurt în regiunea cefei şi a tâmplelor. Portul bărbii este interzis, iar portulmustăţii este facultativ. Ordinul şefului SMG stabileşte reguli clare şi pentrusexul frumos care a ales haina militară.Femeile militar au primit ordin să se tundă sau să-şi ţină podoabacapilară strânsă la ceafă. Ele nu au voie sub nici un motiv să stea cu părullung despletit sau să şi-l vopsească în culori stridente. Directiva semnată deamiralul Marin nu stabileşte care este gama culorilor stridente şi nici nuprecizează care ar putea fi obiectele inestetice interzise a fi folosite pentruprinderea părului.

În privinţa uniformelor militare,acestea trebuie să fie ajustate, curate şi întreţinute permanent, iar pe timpuldeplasării la şi de la serviciu, cadrele militare pot purta uniformele de oraşsau de serviciu. “Uniforma de instrucţie se va purta numaila ordin şi doar la activităţile stabilite şi pe timpul perioadelor ordonate.Este interzis portul articolelor din compunerea uniformei de serviciu lacelelalte uniforme şi al articolelor de vară combinate cu cele de iarnă”, se mai menţionează în document.

Amiralul Marin a stabilit şi reguliclare pentru cei care doresc să poarte un lănţişor sau un inel.

Militarilorromâni le-a fost interzis purtarea lănţişoarelor, colierelor, brăţărilor,ghiulurilor sau a altor obiecte de podoabă la vedere. De asemenea, machiajulstrident, tatuajele şi portul piercing-urilor de orice fel a fost interzis cudesăvârşire.

În schimb, femeilor militar le estepermis portul inelelor pe mâini şi a cerceilor de mărimi moderate.

Nu ştim cât va rămâne în vigoare acestordin care interzice bărbile în armată, dar un ordin exact pe dos a fost dat degeneralul Mircea Chelaru, singurul şef bărbos al Armatei, care după ce a fostnumit la conducerea Statului Major General a dat liber la bărbi şi mustăţi înMinisterul Apărării Naţionale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-08-09Parerea ta...

TICU
20 Aug 2010

Se pare ca armata incepe sa intre pe drumul cel bun. Mai bine mai tarziu decat niciodata.
GEORGEL
20 Aug 2010

daca ati ajuns sa promovati materialele altor ziare....clar..
SONIA
20 Aug 2010

Multi tampiti are si tara asta ! Asta era problema armatei, in rest, parfum... Cati frustrati se vor mai perinda oare la conducerea unui popor de mamaliga?! Stam si rabdam. Las' ca asa ne trebuie !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine