2020-02-26 00:44

Sacțiuni dure pentru șoferii prinși băuți la volan

 |  22:55
Sacțiuni dure pentru șoferii prinși băuți la volan

Șoferii prinși băuți la volan vor avea mai mult de suferit dacă senatorii și deputații vor adopta o lege care prevede sancțiuni extrem de dure: amenzi de până la 15.000 de lei și chiar anularea permisului de conducere.

Proiectul de lege inițiat de parlamentari prevede că toți șoferii depistați de polițiști cu alcool în sânge, rămân fără permis pentru 2 ani sau 5 ani. Mai mult, o altă prevedere a proiectului legislativ arată că dacă un șofer recidivează nu va mai putea lua niciodată permisul de conducere.

Suspendarea permisului și amenzile diferă în funcție de alcoolemia depistată la șofer și de infracțiunea pe care acesta a comis-o. Limitele sancțiunii contravenționale sunt între 5.000 și 15.000 de lei. Astfel, cu cât șoferul are mai mult alcool în sânge, cu atât amenda și perioada de suspendare a permisului de conducere vor fi mai mari.

"Nu este normal ca aceia care nu se pot lăsa de băutură să aibă dreptul de a conduce. Acești indivizi sunt pericol public care omoară oameni sau distrug alte bunuri. Trebuie spus stop acestor inconștienți. Sancțiunile de acum din lege sunt lejere pentru bețivii care conduc mașini pe drumuri publice. Nu există scuze pentru faptul că ai condus băut. Asta e inconștiență și nesimțire, trebuie sancționată", a declarat deputatul Petru Movilă, unul dintre inițiatorii legii, pentru libertatea.ro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-03-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine