2020-08-14 17:21

Salvamontiștii, surprinși de afluxul de TURIȘTI în minivacanța de 1 MAI: „Am avut aproape 100 de intervenții...”

 |  18:34
Salvamontiștii, surprinși de afluxul de TURIȘTI în minivacanța de 1 MAI: „Am avut aproape 100 de intervenții...”

Salvamontiştii au avut, în minivacanţa de 1 Mai, aproape 100 de intervenţii în întreaga zonă montană, peste 400 de salvatori montani fiind la datorie. Una dintre cele mai dificile acţiuni a fost a salvamontiştilor din Neamţ, care au recuperat un bărbat ce rămăsese blocat deasupra unor pereţi de 200 de metri, în Masivul Ceahlău, informează News.ro.

Salvamontiştii au anunţat că afluxul de turişti către munte a depăşit orice aşteptări în această minivacanţă, iar numărul de accidente a fost îngrijorător de mare. 

Salvamont România anunţă, pe pagina oficială de Facebook, că în minivacanţa de 1 Mai, au avut aproape o sută de intervenţii.

”Felicitări tuturor celor peste 400 de salvamontişti care au fost «de serviciu» în intreaga ţară în această minivacanta pe cărari de munte, în bazele şi posturile Salvamont, în zonele de practicare a sporturilor montane recunoscute cu aflux mare de turişti, oameni care au intervenit cu promptitudine la aproape 100 de solicitări, salvând oameni cu pasiune, cu profesionalism, cu dăruire”, este mesajul postat pe pagina Salvamont România. 

Una dintre cele mai dificile intervenţii din această perioadă a fost a salvamontiştilor din Neamţ care au recuperat un bărbat de 43 de ani care se rătăcise de grupul cu care era. 

Bărbatul, care nu avea echipament corespunzător, a rămas blocat, pe timp de noapte, deasupra unor pereţi de 200 de metri, în Masivul Ceahlău. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz