2020-04-07 14:00

Șase ani de închisoare pentru un fost șef la Poliția de Frontieră Giurgiu, acuzat de șantaj și cumpărare de influență

 |  20:02
Șase ani de închisoare pentru un fost șef la Poliția de Frontieră Giurgiu, acuzat de șantaj și cumpărare de influență

Tribunalul București a decis condamnarea fostului șef al Sectorului Poliție de Frontieră Giurgiu, Ionuț Ifrim, la șase ani de închisoare cu executare. Acesta a fost condamnat pentru șantaj și cumpărare de influență, însă decizia judecătorilor nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Fostul șef de la Giurgiu este acuzat că a şantajat o persoană să-i dea 60.000 de dolari pentru a o lăsa să treacă graniţa.

Potrivit procurorilor DNA, în data de 28 aprilie 2017, Ionuţ Ifrim, în calitate de şef al Sectorului poliţiei de frontieră Giurgiu, ar fi constrâns o persoană să îi dea 60.000 de dolari din cei 135.000 pe care îi avea asupra ei şi pe care urma să-i transporte în Bulgaria.

Procurorii notează că Ifrim ar fi luat suma de bani fără să întocmească vreun proces-verbal. De asemenea, a ameninţat persoana respectivă că îi va face dosar penal şi că nu o va lăsa să treacă frontiera. Legislaţia românească nu îi obligă pe cei care traversează graniţele interne ale Uniunii Europene să declare sumele de bani care se află asupra lor, indiferent de cuantum.

“În cursul lunii mai 2017, după o discuţie purtată cu proprietarul real al banilor, care ştia că cei 60.000 dolari au fost reţinuţi în mod nelegal, inculpatul a restituit suma respectivă în două tranşe”, susţin procurorii.

De asemenea, în noaptea de 20/21 mai 2017, Ionuţ Ifrim i-ar fi promis unui agent al poliţiei de frontieră Giurgiu mai multe bunuri, pentru ca acesta din urmă să-i determine să nu controleze nişte transporturi de mărfuri contrafăcute ce urmau să fie tranzitate de persoane din anturajul său.

Pe lângă condamnarea la închisoare, instanţa a mai decis ca, după ce iese din închisoare, Ionuţ Ifrim să aibă interdicţie vreme de trei ani să mai ocupe funcţia de ofiţer de poliţie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine