2019-10-15 00:25

Șase BOMBARDIERE rusești, interceptate deasupra Mării Negre

 |  22:17
Șase BOMBARDIERE rusești, interceptate deasupra Mării Negre

Șase bombardiere rusești au fost interceptate deasupra Mării Negre de avioane britanice de vânătoare amplasate în România pentru a securiza spațiul aerian al NATO, potrivit unui comunicat al Royal Air Force (RAF) citat miercuri de AFP.

Avioanele Eurofighter Typhoon au decolat luni dimineața din baza aeriană Mihail Kogălniceanu (sud-est) "drept răspuns față de prezența a șase bombardiere de tipul Suhoi Su-24 Fencer care operau în proximitatea spațiului aerian al NATO, deasupra Mării Negre", potrivit sursei citate.Bombardierele rusești s-au îndepărtat în direcția Crimeii, mai arată RAF.Această operațiune "face parte din misiunea de poliție aeriană avansată a NATO în virtutea căreia Royal Air Force acționează pentru a descuraja orice agresiune a Rusiei, pentru a asigura prietenii români și pentru a pune în practică angajamentul Regatului Unite care vizează asigurarea apărării colective" a țărilor membre NATO, au precizat forțele aeriene britanice."Avioanele noastre au fost avertizate despre o activitate rusească importantă care a avut loc practic toată noaptea (...) înainte de a primi ordinul de decolare", a povestit unul dintre piloți, citat de RAF.Luna trecută, ministrul român al Apărării a calificat drept "frecvente" astfel de "provocări" din partea Rusiei.Patru avioane Typhoon sunt amplasate în cadrul acestei misiuni în baza Mihail Kogălniceanu, care adăpostește mai multe sute de militari americani.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-15Parerea ta...

ANONIM
16 Aug 2018

CE TOT O DAI CU RUSII MAI OLOGOFRENULA? RUSII NE TAIE PADURILE? RUSII NE IAU PETROLUL GRATIS? RUSII VOR SA NE IA ACUM SI GAZELE DIN MAREA NEAGRA GRATIs? rusii il decoreaza pe plavanul nazist pentru merite deosebite FATA DE GERMANIA SI AUSTRIA? ORICUM ERA POATE MAI BINE CU RUSII DECAT CU AMERICANII UITA-TE BOULE LA UNGARIA O DOARE=N CUR DE UE SI AMERICA SI E BINE
@ CUCUVEAUA
16 Aug 2018

RUSII PATRULAU CA SA-L PROTEJEZE PE DRAGNEA. SA NU-L CAPACEASCA JOIANIS IN VILA DE LA NEPTUN. HI HI HI HI!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray